CHP Elazığ Milletvekili Gürsel EROL, Yerel yönetimlerin ve mülki idare teşkilatlanmasının güçlendirilmesi için yapılması gereken planlamalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi için   yapılması gereken planlamalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erol"81 il olan il sayımız 100'e çıkarılmalıdır. İlçe sayılarımız buna göre çoğaltılmalı illerin ve ilçelerin sınırları yeniden belirlenmelidir"dedi. 

Tarım ve Teknolojiye dayalı Organize Sanayi Bölgeleri kurulmasına ihtiyaç olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol"Yerel yönetimlerin daha güçlü olduğu yeni planlamalara ihtiyaç vardır. 81 il olan il sayımız 100' e çıkarılmalıdır. İlçe sayılarımız buna göre çoğaltılmalı illerin ve ilçelerin sınırları yeniden belirlenmelidir. Bodrum, Manavgat, Alanya, Marmaris, Kuşadası gibi ilçeler özel statülü "Turizm Kenti" yapılarak özel yasal düzenlemeyle gelirleri ve yönetim şekli belirlenmelidir. Kırsal yerleşme özelliğini yitirmemiş, verimli topraklara sahip örneğin Ceylanpınar, Akhisar, Polatlı, Elbistan gibi ilçeler "Tarım Kenti" ilan edilmeli ve bu illere özel yatırım teşvik programları düzenlenmelidir. Ayrıca bu kentlerde Tarımsal Organize Sanayi Bölgeleri kurulmalıdır.İller genelinde nüfus ve yoğunluk planlaması yapılmalı her ilin bürokrasi, sağlık, tarım, turizm, madencilik, enerji, hayvancılık, eğitim vh. özelliklerine göre nüfus baz alınarak imar yapılanmaları revize edilmeldir"dedi. 

Katma değerli ara mal üretimine öncelik verilerek yüksek katma değerli üretimin merkezleri yapılması için gerekli adımların atılmasını savunan Milletvekili Erol"Lüleburgaz, İnegöl, Nazilli, Çorlu gibi ilçeler özel statülü "Sanayi Kenti" yapılmalıdır. Organize Sanayi Bölgeleri'ndeki firmalara "ulaşım, iletişim, enerji" sübvansiyonları verilmelidir.Bu bölgelerde yüksek katma değerli ara mal üretimine öncelik verilerek buralar yüksek katma değerli üretimin merkezleri yapılmalıdır. Sanayi kentlerinde kamu araştırma kurumları kurularak, buralarda kamu araştırma, sanayi ve üniversite iş birliği modeli hayata geçirilmelidir.İskenderun, Bandırma, Tarsus, Gemlik, Tatvan, Akçaabat gibi ilçeler deniz, hava, kara ve demir yolu ile ulusal, bölgesel ve küresel sisteme entegre edilip, özel statülü "Lojistik Kentler" olarak kurulmalıdır.İller genelinde nüfus ve yoğunluk planlaması yapılmalı her ilin bürokrasi, sağlık, tarım, turizm, madencilik, enerji, hayvancılık, eğitim vb. özelliklerine göre nüfus baz alınarak imar yapılanmaları revize edilmelidir.Her il için ayrı bir üretim modeli oluşturulmalı, lojistik için Türkiye'nin her bölgesinde Merkez Türkiye Projesi örnek alınarak planlama yapılmalıdır"diye konuştu. 

Editör: İzzet TUMAY