AK Parti Elazığ Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Erol Keleş, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) 23. kuruluş yıldönümünü kutladı. 

 Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, yaptığı açıklamada, “Milletin bağrından çıkan, huzura, istikrara, güvene en çok ihtiyaç duyulan bir dönemde Anadolu’nun evlatları tarafından kurulan; Türk ve dünya siyasetine damga vuran AK Parti’mizin 23. yaşını büyük bir gururla kutluyoruz. Partimizin hizmet yolculuğu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde 23 yıl önce başladı. Cumhurbaşkanımızla bu yolda yürümekten ve milletimize hizmet etmekten bir an bile vazgeçmedik. Bu süreçte milletimize kesintisiz hizmet etmenin onurunu yaşadık. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde samimiyet, gayret ve heyecanla yürüdüğümüz bu yolda ilk günkü aşkla hizmet etmeye devam ediyoruz. Türkiye, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde dünya coğrafyasında artık daha etkin ve çok daha güçlü. AK Parti’miz bugün dev bir halkaya dönüşmüş, ülkemizin hizmet hareketine ve dünyada tanınan bir siyasi güce evrilmiştir. Ülkemizin güçlü olmasındaki en büyük etken şüphesiz Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu ve liderliği oldu. Her alanda sağlanan istikrar, ülkemizi daha ileriye taşıdı” dedi.  

Milletvekili Keleş, AK Parti’nin kökü mazide, gözü atide olan bir dava hareketi olduğunu belirterek, “Hizmetlerimizi, insanı merkeze koyarak gerçekleştirdik. Ülkemizin her bir karışını Cumhurbaşkanımızın liderliğinde eserlerle ördük. En ücra köşelere, her bir vatandaşımızın ayağına hizmet götürmenin gayreti içerisinde olduk. Ülkemizde birçok alanda devrimler gerçekleştirildi. Vatandaşlarımıza eşit eğitim hakkı sağlandı. Sağlıkta gelinen noktanın önemini pandemide bütün dünyaya gösterdik. Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uyduları hayata geçti. Türkiye’nin ilk astronotu uzaya gönderildi. İlk yerli aracımız üretildi. Ulaşımda hiç şüphesiz çağ atladık. Dünyada kendi insansız hava araçlarını üretebilen sayılı ülkeler arasına girdik. Türkiye artık kendi savaş uçağını, helikopterini ve gemisini üretme kabiliyetine sahip bir ülkedir. Kısacası her alanda dev adımlar atıldı” dedi. 

Milletvekili Keleş, AK Parti’nin bir siyasi parti olmanın ötesinde bir dava hareketi olduğunu vurgulayarak, “AK Parti, sadece bir siyasi parti değildir. AK Parti; Davadır, vefadır, sevdadır, millettir, Türkiye'dir. Ak Parti; Türkiye'ye çağ atlatan, tüm vesayetleri yıkan, bağımsızlık ve demokrasi destanı yazan millet iradesinin ta kendisidir. Ak Parti; Geride bıraktığımız 22 yılda ülkemizi nasıl her alanda büyütmüş ve güçlendirmiş ise, 2053 ve 2071'e giden süreçte de Hakk'a ve halka hizmet yolundan sapmadan aynı iradeyi ortaya koymaya devam edecektir. Bu anlamlı günde, AK Parti’nin temellerini atan, kuruluşundan bugüne emek veren tüm dava arkadaşlarımıza ve milletimize hizmet yolunda omuz omuza yürüdüğümüz tüm kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum.AK Parti olarak 23 yıldır milletimizin umudu ve geleceği için çalışıyoruz. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ’ın liderliğinde, ‘Umudun, Geleceğin, İcraatın Adı AK Parti’ diyerek ideallerimize kararlılıkla ilerliyoruz. Türkiye’ye hizmet yolunda; Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde nice AK yıllara.” diyerek sözlerini tamamladı. 

Editör: İzzet TUMAY