Elazığ’da iki kardeş yaptıkları bir davranışla büyük takdir topladı. Mahallelerinde bulunan Olgunlar Camii’nin yanında ki Karaçalı Çeşmesi’nin kirli ve çevresinin çöplük halinde olduğunu gören ve bu durumdan rahatsız olan iki kardeş Yunus EMRE ve kardeşi Enver EFE, çeşmeyi baştan aşağı yıkadı, duvar yazılarını sildi ve çevresindeki çöpleri elleriyle temizlediler.   

Ekran Görüntüsü 2024 08 31 195252

Ceplerindeki harçlıklarıyla temizlik malzemesi alan kardeşler, çeşmenin duvarlarına sprey boya ile yazılan yazıları silmekle başladıkları işlerini etrafta ki çöpleri toplamakla bitirdiler. Kardeşlerden biri çevredeki çöpleri toplarken diğeri ise çeşmeyi ev temizler gibi baştan sonra deterjan ve cif yardımıyla temizledi.  

Ekran Görüntüsü 2024 08 31 200459

Camiye giderken gördüğü Karaçalı çeşmesinin kirli olduğunu fark eden, esnaftan aldıkları kova ve temizlik malzemeleriyle temizliğe başlayan kardeşler, ‘’Çeşmenin duvarlarının ve çevresinin çok kirli olduğunu fark ettik. Bu durum bizi gerçekten çok rahatsız etti. Bu tür ortak alanların temizliği çok önemli.

Ekran Görüntüsü 2024 08 31 195311

Çünkü insanlar burada su içiyor, abdest alıyor ve bidonlara bu çeşmeden su doldurup evlerine götürüyorlar. Bizde cami yolu üzerinde olduğu için farkına vardık. Hem çeşmeyi temizlemek hem de temizlik konusunda farkındalık yaratmak istedik. Bu tür yerler yani ortak kullanım alanları hepimiz için ne kadar temiz ne kadar kullanılır, ne kadar bakımlı olursa o kadar güzel olur. İnsanlar bu çeşmeden su içerken bu kadar çirkin bir görüntü karşısında nasıl bir duygu yaşarlar bunu tahmin etmek çok zor değil. Bu tür ortak kullanım alanlarının temiz tutulması konusunda herkesin bu konuda duyarlılık göstermesi gerekir diye düşünüyoruz’’ dediler.

Ekran Görüntüsü 2024 08 31 195446  

Karaçalı çeşmesinin temizlendiğini gören çevre sakinleri ise bir taraftan şaşkınlıklarını gizleyemezken bir taraftan da herkese örnek olacak bir davranışta bulunan genç çocukları tebrik ettiler. 

Ekran Görüntüsü 2024 08 31 195427

Editör: İzzet TUMAY