İzzet TUMAY - Elazığ’da bir taraftan depremin yaraları sarılırken bir taraftan da köylerde herhangi bir barınma yeri verilmeden ağır hasar alan evlerin yıkım kararı alınması nedeniyle köylü vatandaşlar büyük bir mağduriyetle başbaşa bırakılıyor. 

Köylerde depremden etkilenen ve yıkım kararı alınan hak sahibi vatandaşlar yaşadıkları sıkıntı ve mağduriyeti Gazeteniz TURAN’a anlattı. Köylü vatandaşlar, büyük bir belirsizliğin olduğunu, köylerde yıkım yapılmasının büyük bir mağduriyete yol açacağını ifade ederek, ‘’ Elâzığ merkez Yenikonak köyü, ayni şekilde Baskil yolunda olan Doktor evleri (Hinsor) köyleri̇ ve diğer köyler; Elazığ ve Maraş depreminden dolayı ağır hasarlı olan evler köylünün barınma ihtiyacı karşılanmadan Valilik emri ile yıkılmaya başlanıyor.

1858c875-b765-4802-bdd4-a9b9e235b528

Bu köylerde hak sahipleri için ev yapılmamış, ne zaman yapılacağı belli değil. Elazığ depremin üstünden 3 yıl geçmiş. Vatandaşa konteyner isteyin getirelim deniyor. Konteynerde kış gibi̇ günde yaşanır mı? Konteynere eşyasını koysun, hayvanı mı koysun? İnsanlar evim yıkılmasın demiyor, bana ev verin taşınayım sonra yıkın diyor. Bu kadar belirsizlik varken yıkımın başlatılması belirsiz olan süreç yüzünden vatandaşı strese sokmuştur. Bu konuyla ilgili kurumlardan ve yetkililerden bir açıklama gelmiyor'' dediler.

Editör: İzzet TUMAY