Baskil ilçesine bağlı Aladikme köyünde meydana gelen ve büyük zaiyata neden olan yangınla ilgili Gazeteniz TURAN’a konuşan Hasan TAYKASI isimli vatandaş vahim iddialarda bulundu. 

Aladikme köyü Düşeli Mezrasında ikamet eden ve yangına şahit olan Hasan TAYKASI, saat 13:50’de mezraya yaklaşık 10-15 kilometre uzaklıkta duman gördüğünü ve hemen itfaiyeyi aradığını, ancak akşama doğru saat 5 civarı sadece 1 adet Orman Bölgeye ait vidanjörün geldiğini ve onunda suyunun bittiğini ifade etti. 

19897238 1Fa9 4Ce4 A813 4B40A925864C

Yangın nedeniyle 13:50 itfaiye aranmasına rağmen saatler sonra 1 adet itfaiye vidanjör aracı bölgeye ulaştı onun da suyu bitti. TEDAŞ elektrikleri kesince kendi imkanlarıyla yangına müdahale etmek isteyen köylüler kuyulardan su çekemedi.

TAYKASI, ‘’Ben Aladikme köyü Düşeli Mezrasında ikamet etmekteyim. Saat 13:50 sıralarında bulunduğum bölgenin 15 kilometre uzağında bir duman yükseldiğini gördüm ve hemen itfaiyeyi aradım. Defalarca aramama rağmen saatler sonra itfaiye aracı geldi o da 1 tane. Tabi bizler kendi çabalarımızla birşeyler yapmak istedik. Saatler sonra Orman’a ait bir vidanjör geldi ancak iki su sıkımının ardından suyu bitti. TEDAŞ bölgenin elektriğini kesince bizler kuyulardan su çekemedik, TEDAŞ’tan şikayetçiyiz'' dedi.

İddia sahibi TAYKASI, kendi telefonunda itfayeyi aradığına dair kaydı da kamuoyuyla paylaştı.

Editör: İzzet TUMAY