Elazığ'da 24 Ocak 2020 Tarihi’nde yaşanan 6.8’lik depremin ardından yerleştirildikleri konteyner kentte yaşamlarını sürdüren vatandaşlar, şimdi de tahliye edilme sıkıntısıyla karşı karşıya kaşldıklarını iddia ettiler.

HEM EVSİZ, HEM İŞSİZ!..

Deprem sonrası hak sahibi oldukları için yapılan TOKİ evlerini kura yoluyla kazanan yurttaşların dışında, kiracı olan deprem mağduru vatandaşların sorunları bitmek bilmiyor.
Depremin ardından yaşanan pandemi nedeniyle hem evsiz hem de işsiz kalan, artan fahiş kira bedelleri yüzünden de ev bulmakta zorluk çeken vatandaşlar TOKİ evlerinden kendilerine de hak sahipliği hakkı tanınmasını istiyorlar…

KONTEYNER EVLER VE TAHLİYE SORUNU?

Kendilerine tahsis edilen konteyner evlerden çıkmaları için tanınan sürenin dolmak üzere olduğunu söyleyen deprem mağduru vatandaşlar, bu konuda yetkililerden anlayış ve destek bekliyorlar.

Öte yandan, kiracı konumundaki depremzedelerin yanı sıra hak sahibi oldukları halde kurada evleri çıkan ama henüz anahtar teslimi yapılmamış olan vatandaşlar da mağduriyetlerine kulak verilmesini talep ediyorlar…
BU FERYATLARA KULAK VERİN!..
Mağdur durumda olan ve konteyner kentten yetkililere seslenen bazı depremzedelerin dile getirdikleri sıkıntıları ve düşünceleri aynen şöyle;

Muhabbet ÇELİK ; “Benim bir maaşım yok, eşim yok. Buradan çıkartılınca nereye gideceğiz? Buraya atılmış durumdayız, ne gelen, ne giden var. Hiçbir şekilde ilgilenmiyorlar. Kiralar yüksek, nereye gideceğiz? Ev sahiplerine iki tane ev veriyorlar. Oy zamanı geliyorlar yanımıza, başka zaman bizi duymuyorlar. Biz de mi oylarımızı satalım? Çok mağduruz…”

Gülen KARACAN; “Benim çıkacak bir durumum yok. Biz bekledik ki bize bir ev versinler, taksitle ödeyelim diye. Bize çıkın diyorlar! Nereye çıkacağız, yol göstersinler? Koskoca devlet, orayı yaparken burayı yıkıyorlar. Aldığımız para yok ortada, çıkın diyorlar. Ev bulsunlar çıkarsınlar bizi.”

Bahar ÇELİKKOL; “Eşim pandemiden dolayı 8 aydır işsiz. Engelli çocuğum var. Çocuğumuzun okulu uzak, çok büyük mağduriyetler yaşıyorlar. Hak sahipleri kalsın burada, biz kiracılar gitsin istiyorlar. Çoğu hak sahibi oturuyor, devletin verdiği evi ya kiraya veriyor ya da yüz bin lira hava parasıyla satıyorlar. Benim evim eşyalarıyla yıkıldı, ikinci el eşyalarla idare ediyorum. Eşim zaten işsiz. Deprem öncesi 600 tl ye kirada oturuyordum, şimdi o fiyata ev bulamayız. Bize de imkân verilsin, biz de ev alalım. Bir Suriyeli kadar değerimiz yok mu?”

Muammer ÖZDEMİR; “Siyasi partilerin sadece gelip ziyâret ediyorlar bizleri ama, sonrasında ilgilenmiyorlar? Depremin mağduriyetleri devam ediyor hâlâ. Gelen yardımlar eşit dağıtılmadı ki? Partililer geldi bizimle görüştüler, bizi yardım sözüyle partiye yazdılar, üye olduk ama hiçbir şey görmedik.”

Mesel ULUCAK; “Eşimin adına tahsis edilen konteyner kentte oturuyorum, ama eşimden ayrıldım. Şimdi nereye gideceğimi bilmiyorum? Devletimizden yardım istyoruz. Yardım etsinler bize, mağduruz.”

Editör: Haber Merkezi