İzzet TUMAY - Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da kavurucu sıcaklar etkisini artırarak devam ederken özellikle inşaat sektöründe çalışan işçilerin ekmek mücadelesi yürek burkuyor.

Çoğu insanın klima önünde dahi sıcakların olumsuz etkisinden kurtulamadığı bu sıcaklarda güneşin kavurucu etkisi altında ekmek kavgası veren inşaat işçileri, aşırı sıcağa rağmen rızıklarını temin için yoğun çaba gösteriyorlar. Hava sıcaklığının yüksek olduğu Elazığ’da inşaat işçileri sıcak havaya rağmen zorlu mesailerini sürdürüyor. Sabahın erken saatlerinde başlayıp akşama kadar güneşin altında çalışan inşaat işçileri, aşırı sıcağa rağmen çalışmaya mecbur olduklarını dile getirdiler…

unnamed-4

İSA USTA: “NE KADAR SICAK OLURSA OLSUN ÇALIŞMAK ZORUNDAYIZ”

İnşaat işlerinde özellikle demir bağlama ve kesme işine bakan işçiler güneş anlında çalışmak zorunda kalıyorlar. İnşaatlarda demir bağlayan 2 yıllık inşaat demir ustası İsa USTA, kışın soğuk ve yağmur altında, yazın ise kızgın güneşin ve kavurucu sıcağın altında demir bağladıklarını belirterek, ‘’Çoğu insanın kapalı ofislerde dahi çalışmalarına rağmen sıcaklardan şikâyet ediyorlar. Bizler güneşin altında akşama kadar kavrulmamıza rağmen çalışıyor, demir kesiyor, demir bağlıyoruz. Bu sıcakta resmen kavrulmuş durumdayız. Hava çok sıcak ve kızgın güneşin altında çalışıyoruz. Güneşten korunmak için şapka takıyoruz ama tam anlamıyla faydası yok. Özellikle biz demircilerin işi daha zor. Demir kesimini mecburen inşaatın dışında geniş bir alanda kesiyor yine bu kestiğimiz demirleri aynı alanda bağlama işlemlerini yapıyoruz. Demir zaten sıcak, biz de eldiven kullanıyoruz, daha da sıcak oluyor. Kısacası çalışmak zorundayız. Ekonomik şartlar ortada, artık ekmek Aslan’ın ağzında değil kuyruğuna kadar inmiş, ekmek için mücadeleden başka çaremiz yok.’’ Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi