İzzet TUMAY - Kastamonu’da yaşayan ve amatör bir şekilde dağ sporlarıyla ilgilenen hemşehrimiz Uzman Doktor Fatih KIZILKAYA, gezdiği birçok Kayak Merkezi ile ilgili deneyimlerini Gazeteniz TURAN ile paylaşırken, Hazar Baba Kayak Merkezi’nin işletimini Kamu yararını önceleyen Kamu Kurumları yapmalıdır diyerek yetkililere çağrıda bulundu…

ERCİYES KAYAK MERKEZ

Uzman Doktor Fatih KIZILKAYA, Elazığ’ın Sivrice ilçesinde bulunan ve yıllardır işletilmesi muammaya dönen Hazarbaba Kayak Merkezi ile ilgili Gazeteniz TURAN’a değerlendirmelerde bulundu...  

Hazar Baba Kayak Merkezi’nde yaşanan sıkıntıları TURAN Gazetesi’nin yaptığı haberler ile öğrendiklerini belirten Fatih KIZILKAYA, ‘’Memleketimin köklü basın temsilcisi TURAN Gazetesi’nin 22 Ağustos 2023 tarihli Hazarbaba Kayak merkezi ile ilgili haberi dikkatimi çekti, haberi sonuna kadar okudum. Haberde özetle, Elazığ’ımızın Sivrice ilçesindeki yaklaşık 2500 metre rakımlı Hazarbaba Kayak Merkezi’nin işletmesi ile ilgili problemler olduğu, oradaki tesislerin kaderine terk edildiği ve İlimizin önde gelenlerinin bu sorunu konuştuğu bir ortamda Milletvekillerimizden Mahmut NAZIRLI’nın bu tesisi işletmesi için MÜSİAD’a şifahen teklifte bulunduğu anlaşılıyordu.’’ Dedi.  

HAZAR BABA

‘’BİLGİ VE BİRİKİMLERİMLE KAYAK MERKEZİ’NİN ÇÖZÜMÜNE IŞIK TUTACAĞIM!’’  

Elazığ’da bir kayak merkezi işletmesinin özel bir derneğe verilmesi ile ilgili Türkiye’de başka bir örneğin olup olmadığını değerlendiren ve esas olarak çözüm odaklı bir yaklaşımla düşüncelerini açıklayan Fatih KIZILKAYA, şöyle konuştu: ‘’MÜSİAD’ın bir kayak tesisi işletmesinin ülkemizde örneği var mı acaba, ben bilmiyorum. Ancak esas olarak soruna çözüm odaklı bir yaklaşımla düşüncelerimi aktaracağım. Bunu yaparken şahıs ve kurumları eleştirmektense ülkemizde halen sorunsuz olarak işletilmekte olan bizzat yerinde incelediğim diğer kayak tesislerini anlatıp sorunun özüne yani çözüme ışık tutacağım. Kastamonu Ilgaz Dağı Kayak tesislerinde 2 ayrı pist var, birini Kayak Federasyonu yani Gençlik ve Spor Bakanlığı diğerini ise Kastamonu il Özel İdaresi işletiyor. Kayak Tesisi merkeze 40 km uzaklıktadır. Tarım ve Orman Bölge Müdürlüğü ile Ankara Üniversitesi’nin ve Jandarma Orduevi’nin yataklı tesisleri bulunmaktadır. Günübirlik ziyaretçiler Orduevi hariç diğer iki tesisi kullanıp yemek ve kafeterya hizmeti alabiliyorlar. Tesisler yemekler gayet iyi, fiyatlar uygun.’’ Dedi.  

‘’ELAZIĞ’DAKİ TESİS KAMU KURUMLARI TARAFINDAN İŞLETİLMELİDİR!’’
Gittiği Kayak Merkezleri’nden bilgiler veren Fatih KIZILKAYA; ‘’Erciyes Dağı’nda bulunan Kayak Merkezi’ni Kayseri Büyükşehir Belediyesi işletiyor, teleferik ve diğer günübirlik olanaklar gayet iyi, fiyatlar uygun. Özel tesisler otel ve restoran hizmeti veriyor. Yaz mevsimi bile tesislerin bir bölümü ve teleferik çalışıyor. Bolu Kartalkaya ve Uludağ’a da gittim, burada özel sektör ağırlıktadır. Fiyatlar pahalı, tesisler iyi. Şimdi kıssadan hisse, Elazığ’ımızın güzide Kayak Merkezini zenginiyle birlikte gariban insanlarımızın da kullanmasını istiyorsak mutlaka kamu yararını önceleyen Kamu kurumları işletmelidir.’’ Dedi.

‘’ELAZIĞ BELEDİYESİ, SİVRİCE BELEDİYESİ YA DA KAYAK FEDERASYONU İŞLETMELİDİR!’’ 
Sözlerine kamu yararını önceleyen kurumların Kayak Merkezi’ni işletmesi gerekmektedir diyerek devam eden Fatih KIZILKAYA şöyle devam etti; ‘’Sivrice Belediyesi olabilir, Elazığ Belediyesi iştiraki olabilir, Kayak Federasyonu ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü olabilir. Otel hizmetini kamu kurumları dışında özel sektör verebilir. Ancak günübirlik ziyaretçilerin restoran, kafeterya, telesiyej, kayak malzemesi, kar motoru kiralama gibi ihtiyaçlarını kamu kurumlarının işletmesinin daha doğru olacağı kanaatindeyim. Elazığ’ımız için fikir üretmeye devam edeceğiz.’’ Dedi. 

UZMAN DOKTOR FATİH KIZILKAYA KİMDİR? 

Fatih KIZILKAYA 1984 yılında Elazığ’da doğdu. İlk orta ve lise eğitimini Elazığ’da tamamladı.2002-2004 yıllarında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, 2004-2008 yıllarında Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesinde Tıp eğitimi aldı. 2016 yılında Pamukkale üniversitesinde Aile Hekimliği ihtisasını tamamladı. 2015-2016 yılları arasında Milli Savunma Üniversitesi Atatürk Stratejik Araştırma Enstitüsünde Terörizm ve İstihbarat yüksek lisans eğitimi aldı. 2020 yılından bu yana Kastamonu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi lisans eğitimi almaktadır. Halen Kastamonu’da uzman doktor olarak görev yapmaktadır. Amatör dağcılık faaliyetleri ile ilgilenmektedir.

Editör: Haber Merkezi