Elazığ Belediyesi'nin kent genelinde başlattığı altyapı çalışmaları, bazı kesimler tarafından şehrin geleceği için önemli bir proje olarak değerlendirilirken, tamamlanan kazı çalışmalarının ardından ana cadde ve ara sokaklarda yaşanan tahribatlar, vatandaşlar tarafından ciddi eleştirilere maruz kalıyor…

Altyapı çalışmaları nedeniyle sık sık internet, su ve doğalgaz kesintileri yaşanması ve yüklenici firmanın Elazığ Belediyesi ekiplerince yeterince denetlenmemesi, tepkilere yol açıyor.

D H R T R J R T

CADDE VE SOKAKLAR SAHİPSİZ BIRAKILMAMALI

Sorunun en belirgin örneği, Olgunlar Mahallesi Sultan Fatih Caddesi ve çevresindeki ara sokaklarda gözleniyor. Trafik yoğunluğu açısından kritik bir bölgede yer alan bu caddede, geçtiğimiz haftalarda Elazığ Belediyesi tarafından görevlendirilen yüklenici firmanın yaptığı dolgu çalışmasının ardından trafik akışına izin verildi. Ancak dolgu çalışmalarının tamamlanmasının ardından caddede meydana gelen deformasyonlar, vatandaşları mağdur ediyor.

F E G R H J0

‘’CADDE ADETA ÇAMUR DERYÂSINA DÖNDÜ’’

Bölgede yaşayan vatandaşlar, altyapı çalışmaları sırasında sık sık fiberoptik kabloların koptuğunu, doğalgaz borularının zarar gördüğünü ve su şebekesi borularının patladığını belirtiyor. Vatandaşlar, "Yapılan altyapı çalışmasını takdir ediyoruz. Bu çalışma, özellikle kış aylarında yaşanan yağışlar sonrası oluşan taşkınların önüne geçecek. Ancak çalışmalar tamamlandıktan sonra cadde ve sokaklar adeta kaderine terk ediliyor. Dolgu çalışmalarının ardından yollarda çukurlar oluştu, bu çukurlar suyla doldu. Bölge resmen çamur deryasına döndü. Özellikle akşam saatlerinde bu yollardan geçen araçlarda ciddi hasarlar meydana geliyor. Çalışmalara karşı değiliz, ancak yüklenici firmanın dikkatsizliği bizi mağdur etti. Neredeyse her gün sularımız kesiliyor. Elazığ Belediyesi’nin, hizmetin eziyete dönüşmemesi adına, yüklenici firmayı sık sık denetlemesi gerekiyor." Şeklinde konuştu.

Altyapı çalışmalarının daha titiz bir şekilde yürütülmesi ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için acil önlemler alınması gerekiyor…

Editör: İzzet TUMAY