Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB), 2022 yılının en fazla ihracat gerçekleştiren şirketlerini ödüllendirdi. ‘’Hizmet İhracatçıları Buluşması ve 2022 Yılı İhracat Şampiyonları’’ ödül törenine, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer BOLAT, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa GÜLTEPE, Hizmet İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şekib AVDAGİÇ ve Hizmet İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

ÇAĞATAY TURAN VE ÖDÜL

Hizmet İhracatçıları Birliği “2022 Yılı Hizmet İhracatı Şampiyonları” belli oldu. 18 kategoride ilk 3’e giren 54 firmanın ödül aldığı törende Ayşenur ve Turan Gıda Kontrol Laboratuvarı “Danışmanlık, Müşavirlik ve Destek Hizmetleri” kategorisinde üçüncülük ödülünü aldı.

Gerçekleştirilen Tören de açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer BOLAT, ‘’Dünyada hizmet ihracatı son 10 yılda yıllık ortalama yüzde 4,5 büyürken; Türkiye'de ise hizmet ihracatı yüzde 7,3 oranında büyüdü. Hizmetler sektörünün sahip olduğu potansiyeli ihracata dönüştürmesinden ve yatırımların meyvelerini görmekten memnuniyet duyuyoruz. Bakanlığımız olarak, mevcut destekleri koruyarak, küresel piyasalardaki gelişmeler kapsamında yeni destek modülleri hazırlıyoruz. 2023'te bin firmamız bakanlığımızdan hizmet ihracatı desteği aldı. Bu döneme kadar hizmet ihracatçılarımız için 1,7 milyar TL destek ödemesi yapıldı. Yıl sonuna kadar 2,5 milyar TL'yi aşacağımızı umuyoruz. Gelecek yıl verdiğimiz destekler ise 5 milyar TL'yi aşacak.’’ Değerlendirmesinde bulundu.

SAYFA 1-2

TURAN AİLESİ’NE ‘DANIŞMANLIK, MÜSAVİRLİK VE DESTEK HİZMETLERİ’ KATEGORİSİNDE ÖDÜL!

TURAN Gazetesi 2. Kuşak Temsilcilerinden merhum Av. Kemal TURAN’ın kızı Ayşenur ULCA ile TURAN Gazetesi 3. Kuşak temsilcilerinden merhum Zülfikar TURAN’ın oğulları İhsan Cem Turan ve Çağatay TURAN’ın yönettiği ‘’Ayşenur ve Turan Gıda Kontrol Laboratuvarı’’ şirketi, 18 kategoride 54 firmanın ödül aldığı törende “Danışmanlık, Müşavirlik ve Destek Hizmetleri” kategorisinde üçüncülük ödülünü aldı.

ÇAĞATAY TURAN

‘’Ayşenur ve Turan Gıda Kontrol Laboratuvarı’’ şirketi adına ödülü alan Yönetim Kurulu Başkanı Çağatay TURAN gerçekleştirilen törenin ardından yaptığı değerlendirmelerde; ‘’Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönümünde kazanılan bu prestijli ödülü şirketimiz adına teslim aldım bizler ülkemiz ihracat hacminin artışına destek olmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz!’’ Diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi