ÖZEL HABER

HAYIRSEVERLERİN KATKILARIYLA YAPILAN CAMİ BAKIMSIZLIK MAĞDURU

Turan Gazetesi muhabirlerinin aldığı şikayetler üzerine yapılan incelemeler sonucunda, 2 bin metrekare alan üzerine 2012 yılında temeli atılan ve hayırseverlerin katkılarıyla inşa edilen hilal mimarili caminin iç kısımlarında çatlaklar ve sıva dökülmeleri dikkat çekti...

2019 yılında Fırat Üniversitesi Rektörlük yerleşkesinde hizmete açılan Murad Camii’nin iç tefrişatında ve tavanında oluşan çatlaklar ile deformasyonlar dikkat çekiyor. Ayrıca duvar sıvalarının dökülmeye başladığı gözlemlendi.

Turan Gazetesi muhabirlerinin aldığı şikayetler üzerine yapılan incelemeler sonucunda, 2 bin metrekare alan üzerine 2012 yılında temeli atılan ve hayırseverlerin katkılarıyla inşa edilen hilal mimarili caminin iç kısımlarında çatlaklar ve sıva dökülmeleri dikkat çekti.

Caminin bir ana binası ve külliye olarak adlandırılan revakları bulunuyor. Toplamda 650 metrekare kapalı alana sahip olan caminin alt ve üst cemaat yerleriyle birlikte 2 bin kişilik kapasitesi var. Ayrıca, camide namaz ibadetinin yanı sıra Kürsî dersleri de veriliyor.