AKP, emekli maaşlarına düzenlemeye ilişkin maddenin eklendiği yeni vergi paketini Meclis’e sundu. Geçtiğimiz günlerde açıklanan ve 53 maddeden oluşan teklife göre en düşük emekli maaşı yüzde 25'lik artışla 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye yükseltiliyor. Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Vedat GÜR, açıklanan artışın ‘göz boyamadan’ başka bir şey olmadığını söyleyerek, beklentilerinin karşılanmadığını ifade etti.

‘’HARÇLIK DEĞİL HAKKIMIZI İSTİYORUZ!’’

AKP, emekli maaşlarına düzenlemeye ilişkin maddenin eklendiği yeni vergi paketini Meclis’e sundu. Geçtiğimiz günlerde açıklanan ve 53 maddeden oluşan teklife göre en düşük emekli maaşı yüzde 25'lik artışla 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye yükseltiliyor. Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Vedat GÜR, açıklanan artışın ‘göz boyamadan’ başka bir şey olmadığını söyleyerek, beklentilerinin karşılanmadığını ifade etti…

‘’KESİNLİKLE KABUL ETMİYORUZ’’

Yapılan bu düzenlemenin emeklilerin dörtte birini dahi etkilemediğini kaydeden Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Vedat GÜR şöyle konuştu: ‘’ ‘’3 Temmuz’da açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamlarına göre emekli maaş zammı belli olmuş, buna göre, memur ve memur emeklileri yüzde 24,73 oranında zam alırken; en düşük emekli maaşı da 12 bin 500 TL olmuştu. En düşük emekli maaşı Ocak 2024’te 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye çıkarılmıştı. 3600 prim gün sayısından emekli olan kişiyle 7200 prim gün sayısından emekli olan kişinin kök aylığı 12 bin 500 TL oldu. Maaş değil, aylık değil; en düşük emekli ödemesi adıyla Hazine yardımı şeklinde 10 bin TL olarak ödenen paranın, 12 bin 500 TL’ye yükseltilmesi emekli topluluğumuzun beklentilerini karşılamamaktadır. Bu adaletsizliktir. 12 bin 500 TL’ye yükseltilmesi emekli topluluğumuzun beklentilerini karşılamamaktadır. Emeklilik, karşılığı yıllarca ödenen primlerle anamızın ak sütü gibi helal, kutsal bir haktır. Emekliler arasındaki adaletsizlik de körüklenecektir. Yüksek ve gün sayısı fazla prim ödeyen emeklilere yapılan haksızlık daha da artacak Emekli aylığı Hazine yardımının altında kalmışsa bu büyük bir ayıptır. Emekli harçlık istemiyor, hakkını istiyor.”

SALDA GÖLÜ JEOLOJİK MİRAS LİSTESİ’NE GİRDİ SALDA GÖLÜ JEOLOJİK MİRAS LİSTESİ’NE GİRDİ

Editör: İzzet TUMAY