ÖZEL HABER

GAZETENİZ TURAN ‘AYLAR’ ÖNCE UYARMIŞTI, KORKULAN OLDU! 

Karşıyaka TOKİ Konutları’nda yaşanan sıkıntılara çözüm bulunamaması ve bölgede yaşayan vatandaşların feryadına yetkililerin kulak tıkaması sonucu konutların doğalgazı kesildi ve vatandaşlar soğukların etkili olduğu bu kış aylarında kaderine terk edildiler...

Gazeteniz TURAN, Karşıyaka mahallesi TOKİ konutlarında yaşanan sıkıntıları defalarca kamuoyuna duyurmuş, en son 09.05.2023 tarihinde ‘KARŞIYAKA TOKİ’DE ‘İSYAN’ YAKIN!’ manşetiyle konut sakinlerinin feryadını gündeme taşımıştı. 

TOKİ Konutları’nda yaşanan sıkıntılara çözüm bulunmaması ve bölgede yaşayan vatandaşların feryadına yetkililerin kulak tıkaması sonucu konutların doğalgazı kesildi ve vatandaşlar soğukların etkili olduğu bu kış aylarında kaderine terk edildiler. 

Bazı konutların doğalgaz saatlerinin AKSA tarafından sökülmesi nedeniyle kış aylarında büyük bir mağduriyetin yaşanacağına dikkat çeken Gazeteniz TURAN, Merkez Karşıyaka Mahallesi 429 Konut 28 Dükkân Projesi’nin Site Yönetimi’nden sorumlularla görüşmüş, sorumlular, ‘’Karşıyaka TOKİ Konutları’nda bildiğiniz üzere bir sel baskını olmuştu. Sel baskınının ardından evlerimiz, asansörlerimiz. Bodrum katlarımız, çevre düzenimiz her bölge hasar almıştı. Konutlarımızda hal böyle olunca daha da sorunlar ortaya çıktı. Site yönetimimizin topladığı aidatlar yapılacak işlere yetmediği için 12 tane binamızın saati AKSA tarafından söküldü. AKSA tarafından saatlerimizin sökülmesi nedeniyle insanlarımızın mağduriyetine daha da mağduriyetler eklendi. Biz bu sorunun çözümü adına mağduriyetimizi Valiliğe Vali yardımcılarımıza ilettik ama bir sonuç ve destek alamadık. Hal böyle olunca halen biz faturalarımızı yatıramıyoruz, vatandaşımız artık daha da mağdur’’ ifadelerini kullanmıştı. 

Karşıyaka TOKİ Konutları’nda yaşanan sıkıntılara çözüm bulunamaması ve bölgede yaşayan vatandaşların feryadına yetkililerin kulak tıkaması sonucu konutların doğalgazı kesildi ve vatandaşlar soğukların etkili olduğu bu kış aylarında kaderine terk edildiler.