İzzet TUMAY - Elazığ’ın mevcut trafik yükünün artması ciddi sorunları da beraberinde getiriyor. Özellikle akşam saatlerinde bazı bölgelerde trafikte yaşanan tıkanmalar, yasak bölgelere araç park edilmesi ve tek sıra park yapılması gereken yerlere ikinci araçların park edilmesi yaşanan sorunu içinden çıkılamaz hale getiriyor.

Araç sayısının her geçen gün arttığı Elazığ’da sürücüler araçlarını park edecek yer bulmakta zorlanırken, Elazığ’ın trafiğini rahatlatma adına yapılan çalışmalar da sorunun tam manasıyla çözülmesini sağlamıyor. Şehir merkezindeki trafik sıkışıklığı sürücülerin sıkıntı yaşamasının yanı sıra büyük bir zaman kaybına da neden oluyor. Bunun yanında trafik sıkışıklığının yaşanmasının en belirgin nedenlerinden birisi de çift sıra araç park edilmesi. Bazı sürücüler özellikle Gazi ve Zübeyde Hanım Caddesi gibi trafik akışının yoğun olduğu bölgelerde arabalarını park etmiş diğer bir aracın yanına ikinci sıraya park ediyor. Bu da zaten sıkışık olan trafiği daha da içinden çıkılmaz bir hale sokuyor.  
3ac1f9d9-7a34-4c74-83db-fc39342f4896

ELAZIĞ SOKAKLARI ARTIK TRAFİĞİ KALDIRAMIYOR!   

Tek taraflı araç parkına açık bazı caddelerin ‘teşhir’ amaçlı işgal edilmesi de trafikte yaşanan sorunun büyümesine neden olurken, trafiği rahatlatmak adına yapılan çalışmalara, önlemlere ve trafik polislerinin yoğun gayretlerine rağmen, Elazığ’da özellikle akşam saatlerinde merkezi caddelerde ciddi tıkanmalar ve sıkıntılar yaşanıyor.  Elazığ merkez dahil birçok bölgede araçların park edecek yer olmadığı için mecbur kalmaları nedeniyle park yasağı olan yerlere dahi park etmek zorunda kalmaları, bunun yanında merkezi caddelerin araç sayısının her geçen gün artmasından dolayı belli saatlerde trafiğin kilitlenmesi, merkezi caddelerde çift sıra araç park edilmesi Elazığ’da yaşanan trafik sorununun en bariz örnekleri olarak gösterilirken, Elazığ şehir merkezinde belli saatlerde trafik akışında yaşanan tıkanmaların önüne geçilmesi adına daha önce belli kurumlar tarafından yapılan ‘iyileştirme’ çalışmalarına rağmen, trafikte yaşanan sorunlara bir türlü kalıcı çözüm bulunamıyor ve Elazığ’ın trafik çilesi her geçen gün artıyor.

Editör: İzzet TUMAY