ÖZEL HABER

ELAZIĞ’DA KANATLI HAYVANDA TESİS SORUNU!  

GENYÜZ, Elazığ’da entegre tesislerin yetersiz olmasının büyük bir sorun olduğunu belirterek yetkililerden destek istedi…  

İzzet TUMAY - Gazeteniz TURAN’a kanatlı hayvan üretiminde yaşanan sıkıntılarla ilgili konuşan Elazığ Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı Tekin GENYÜZ, Elazığ’da entegre tesislerin yetersiz olmasının büyük bir sorun olduğunu belirterek yetkililerden destek istedi…  

‘’ENTEGRE TESİS SAYIMIZ YETERSİZ’’   

Gazeteniz TURAN’a sektörde yaşanan sorunlarla ilgili konuşan Elazığ Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı Tekin GENYÜZ, ‘’Biz Elazığ’da şu anda kanatlı hayvan üretiminde entegre tesis sayısının fazla olmasını isterdik ama olmadı. Bu isteğimizin gerçekleşmemesinden dolayı şu anda üreticilerimiz sıkıntı yaşıyor. Üreticilerimiz mevcut tesiste yeni bir entegre tesisin açılmasını istiyor fakat açılmıyor. İkinci bir entegre tesisin açılması hem Fabrikanın hem de biz üreticilerin elini rahatlatacaktır.’’  

‘’ÜRETİCİLERİMİZ SIKINTI YAŞIYOR!’’ 

‘’Biz bugün ilimizde 400-500 bin kesim kapasitesi olsun istiyoruz ama şehrimizdeki entegre tesisi satın alan firmamız kapasiteyi arttıramadı. Dolayısıyla üretim ile tüketim yani üretim ve tüketim aşaması şu anda dengeli gitmiyor. Biz ilimizde daha fazla entegre tesis sayısı olmasını istedik. Olmadığı içinde şu anda üreticilerimiz sıkıntı yaşıyor. Yani mevcut tesiste yeni bir entegrenin açılmasını istiyor. Açılması hem onların hem de biz üreticilerin elini rahatlatacaktır. Biz bu konuda gerekli çabaları gösteriyoruz, girişimlerde bulunuyoruz. İnşallah en kısa zamanda ilimize yeni bir entegre kazandırırız.’’ Dedi. 

 ‘’ELAZIĞ’DA 400 TANE İŞLETME VAR FAKAT SORUNLAR DA VAR!’’ 

Açıklamalarının devamında Elazığ’daki Kanatlı Hayvan Tesisleri hakkında bilgiler veren Elazığ Kanatlı Hayvan Eti Üreticileri Birliği Başkanı Tekin GENYÜZ sözlerini şöyle tamamladı; ‘’Elazığ’da irili ufaklı 400 işletmemiz var. Yani bu çok büyük bir yatırım, bugün 25 binlik bir kümesin maliyeti 10 Milyon Lira. Kanatlı sektörü burada 6-7 Milyarlık bir yatırım. Bu sadece civciv yetiştirmesiyle olmuyor; bunun kuluçkahanesi, damızlığı, kesimhanesi var. Elazığ’da bu sektörden yaklaşık 10 bin insan ekmek yiyor.’’ Diye konuştu.