Son yıllarda ekonomideki kötü gidişattan en fazla etkilenen kesimlerin başında gelen esnaflar, vatandaşların alım gücünün düşmesinin kendilerini ciddi şekilde olumsuz etkilediğini belirttiler.
Elazığ’ın en sembolik alışveriş merkezlerinden olan Belediye Çarşısı esnafları sinek avlıyor. Esnaf, vatandaşım pahalılık nedeniyle alışveriş yapamadığını söylüyor. Pek çok esnaf, fiyat artışları nedeniyle satış yapamaz duruma geldi. Enflasyondaki yükselişin etikete yansımasıyla birlikte vatandaş alışveriş yapmakta zorlanırken, esnaf ise boş dükkanlarda müşteri yolu bekler hale geldi.  

Esssn0

İŞLER NEREDEYSE DURMA NORTASINA GELDİ

Elazığlıların sıklıkla alışveriş yaptığı ve özellikle yaz döneminde gurbetçilerin de gelmesiyle yoğunluk yaşanan caddeler, adeta boş kaldı. Giyimden ayakkabıya, kuruyemişten çeyiz ürünlerine kadar satış yapan birçok farklı işletme sahibi ise işlerin neredeyse durma noktasına geldiğini belirtti. Elazığ Belediye Çarşısı’nda bulunan esnafları ise, işlerin yokluğundan ve iş yapamamaktan şikâyetçi.  

ESNAF UMDUĞUNU BULAMIYOR
Çarşıda bulunan esnaflar, yaz sezonunun bitmesi ve kış sezonuna girilmesiyle birlikte satışlarda ciddi oranda bir artış beklediklerini ifade ederek, “Maalesef her geçen gün satışlarımızda bir azalma söz konusu. İnsanların alım gücü azaldıkça işler daha da geriye gidiyor. Çarşımız genelde dar gelirli vatandaşa hitap ediyor. Fiyatlarımız da çok uygun lakin işler istediğimiz gibi gitmiyor. Esnafın durumu gerçekten çok kötü. Gündüz sıcak olduğundan ancak akşamları biraz hareketlenme oluyor çarşıda. Ancak müşteri yokluğundan esnaf erkenden dükkânı kapatıyor.” Dediler.

Editör: İzzet TUMAY