İzzet TUMAY - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemâl KILIÇDAROĞLU’nun “Millet İttifakı” adına seçim vaadiyle Elazığ’ın Bakanlık vereceği sözü ve bu yönde CHP Elazığ 1. Sıra Milletvekili adayı Gürsel EROL’un seçim gezilerinde bakanlık sözünü sık sık yinelemesi ‘polemiği’ Elazığ kamuoyunu meşgul etmeye devam ediyor.

AK Parti Elazığ 1. Sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Erol Keleş, “Allah kısmet eder Meclis’e gidersem emeğimle, hizmetimle Allah’ın izniyle ülkeme, şehrime, ilçelerime bakanlığı getireceğim. Size söz veriyorum” dedi.

KELEŞ, gazeteniz TURAN Haber Koordinatörü İzzet TUMAY’a  yaptığı özel açıklamada, ‘’Millet ittifakı tarafından Bakanlık dağıtılıyor, Cumhurbaşkanı yardımcılığı dağıtılıyor, bütün şehirlerde Bakanlık sözü veriliyor. Ben diyorum ki bu iş lafla, sözle, masa başında değil emek ve hizmetle olur. Ben diyorum ki eğer meclise gidersem bilgi ve donanımımla vereceğim hizmetle emekle Allah kısmet ederse ben Elazığ’a Bakanlığı getireceğim. Ama bizimkisi emek ve hizmetle olacak. Yani ben demiyorum ki ben kesin Bakan olacağım, bana söz verildi. Benim geçmişim emekle dolu, benim bilgi ve donanımım hem üniversite, hem Sağlık Bakanlığı hem de kamuda çalıştığım dönemde bir bilgi birikimi  donanımım var. Ben bu emek ve hizmetimle kısmet olursa Elazığ’a Bakanlığı getireceğim. Ama emekle getireceğim masa başında değil. İşte o zaman Elazığ’a Bakanlığın gelmesi bir anlam kazanır.

araya (2)

EROL VE KILIÇDAROĞLU OY İÇİN BAKANLIK KOZUNU OYNUYOR

Bunlar sırf oy alabilmek için Elazığ’a Bakanlık sözü veriyorlar. Tek amaçları Bakanlık vereceğiz sözünün arkasına sığınarak Elazığ’dan oy alabilmenin derdindeler.

BENİM BİLGİ VE DONANIMIM BUNUN İÇİN YETERLİ

Bakanlık vereceklermiş; söylemek çok kolay. Nasıl vereceksiniz, neye göre vereceksiniz? Şimdi milletin bu yönde bir beklentisi var, bunlarda bu beklentiye istinaden bunun üzerinden siyaset yapıyorlar. Benim tek düşüncem var; benim bilgi ve donanımın bunun için yeterli ve ben emekle hizmetle Elazığ’a Bakanlık getirilmesi düşüncesindeyim. Bu emeği ve hizmeti ben veririm, Allah kısmet ederse bu emek ve hizmetle Elazığ’a Bakanlığı getiririz.

SAYIN EROL, YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL!

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Prof. Dr. Erol Keleş, daha önce yaptığı bir açıklamada CHP Elazığ 1. Sıra Milletvekili Adayı Gürsel Erol'un bakanlık ve hizmet açıklamalarına tepki gösterdiğini de hatırlatarak, ‘’Sayın Erol; sizin kuracağınız hükümette kaç tane bakanlık var? Birçok ilde bakanlık sözü verilmiş. Kaç bakanla hükümeti kuracaksınız? Siz kimi kandırıyorsunuz. O yüzden üzerine basa basa tekrar ediyorum; sayın Erol, ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol' dedi.

araya

GÜRSEL EROL, NE DEMİŞTİ?

Elazığ’da bir televizyon programına telefon bağlantısıyla katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milletvekili Gürsel Erol’un mecliste Elazığ’ın problemlerini dile getiren tek vekil olduğunu belirtmiş, 15 Mayıs sabahı tüm ülkeye baharlar geleceğini kaydederek Elazığlılardan Millet İttifakı’na güçlü bir oy beklediğini ifade etmişti.

POLEMEĞİN NEDENİ; ELAZIĞ’A BAKANLIK VERECEĞİM!

Cumhurbaşkanı Adayı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, canlı telefon bağlantısıyla katıldığı programda Elazığ’a bakanlık sözünü tekrarlamış, Elazığ’ın yıllardır bakanlığa hasret bırakıldığını ifade ederek, Elazığlı hemşerilerinin bunu fazlasıyla hak ettiğini belirtmişti.

Keleş’in bu açıklamasının ardından Erol’un ne cevap vereceği ise daha şimdiden Elazığ kamuoyunun merak konusu oldu.

100 YIL’DA 8 İSME 16 BAKANLIK!

1923 Yılı’ndan 2023 Yılı’na kadar olan 100 yıllık süreçte Elazığ’a 16 kez bakanlık verildi ve 8 isim bakan oldu. AK Parti iktidarını da kapsayan son 25 yılda ise tüm talep ve beklentilere rağmen Elazığ'a hiç bakanlık verilmeyişi eleştiri konusu…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemâl KILIÇDAROĞLU’nun Elazığ’da gerçekleştirilen Grup Toplantısı’nda “Millet İttifakı” adına dile getirdiği seçim vaadiyle Elazığ’ın Bakanlık özlemi yeniden depreşti ve gündem oldu… Geçmişe bakıldığında Cumhuriyet’in ilân edildiği 1923 Yılı’ndan günümüze 2023 Yılı’na kadar olan 100 yıllık süreçte Elazığ’a 16 kez bakanlık verilirken, ancak 8 ismin bakan olduğu görülüyor. AKP İktidarı’nın tamamını kapsayan son 25 yılda ise kamuoyunun tüm talep ve beklentilerine rağmen Elazığ'a hiç bakanlık verilmeyişi büyük eleştiri konusu oluyor.

Editör: Haber Merkezi