Elazığ Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda başlatılan ve ağır aksak devam eden altyapı çalışmaları kapsamında Olgunlar Mahallesi Sultan Fatih Caddesi’nin orta refüjünde bulunan 10’larca ağaç kesildi. 

Çalışmaların başladığı günden bu yana Elazığ Belediyesi’nin bölgede eksik denetimi nedeniyle yüklenici firmanın çalışmalar esnasında bölge vatandaşı ve esnaflarına yaşattığı sorunların ardı arkası kesilmezken, Elazığ Belediyesi ekiplerinin dün caddenin orta kısmında bulunan ve eski Sebze Hali’nin alt kısmından Sürsürü Kavşağı’na kadar olan bölgede ki tüm ağaçları kökünden söktü.  

Ekran Görüntüsü 2024 09 22 134204

AĞAÇLAR YENİ PROJEYE ENGELMİYDİ? 

Cadde ortasında ki refüjün ağaçlar kesilmeden de yapılabileceğini belirten bölge sakinleri, ‘’Belediyeye göre yeni yapılacak refüj çalışmasına bu ağaçlar belki engel taşıyordu. Lakin bu bölgede ki ağaçlar içerisinde yetişmiş, caddeye çok güzel bir görüntü katan ağaçlar vardı. Bu ağaçlar katledilmeden orta refüj yapılamıyor muydu?

Ekran Görüntüsü 2024 09 22 134227

Zaten bu bölgede çalışmalar başladığı günden bu yana ciddi sorunlar yaşandı. Caddeyi 5 kez kazdılar yeniden üzerini kapattılar. Her şeyi yapılan çalışmanın önemine binaen sineye çektik lakin 10’larca ağacı katlederek kökünden sökülmesi kabul edilebilir bir durum değil’’ dediler. 

Editör: İzzet TUMAY