Elazığ'ın Sivrice ilçesinde bulunan ve Doğu’nun incisi olarak lanse edilen Hazar Gölü, son dönemlerde kanalizasyon, kaçak yapılaşma gibi olumsuzluklar nedeniyle ilgi odağı olmaktan çıktı. 

Türkiye'de derinliği ile ilk sırada yer alan, 22 kilometre uzunluğa ve 6 kilometre genişliğe sahip Hazar Gölü’nün kıyıları Kurban Bayramı tatilinde istenilen ve beklenen ziyaretçi sayısına ulaşmadı...  Diyarbakır-Elazığ karayolu arasında bulunan ve her yıl tatilcilerin uğrak yeri olan Hazar Gölü kıyıları, bu yıl sessizliğe büründü. Gazeteniz TURAN’ın sık sık gündeme getirdiği kanalizasyon ve kaçak yapılaşma gibi olumsuzluklar nedeniyle Hazar Gölü’ne eskisi kadar ilgi gösterilmezken, Kurban Bayramı’yla birlikte dokuz günlük tatile rağmen sorunlar nedeniyle rağbet görmedi. 

Ekran Görüntüsü 2024 06 18 204503

Bölge bulunan kamplara ziyaretçilerin ilgisinin geçen yıla oranla düşük olduğu, doluluk oranının ise yüzde 50 azaldığı belirtildi. Hazar Gölü ile ilgili bölgede arıtma tesislerinin çalışmaması, göle kanalizasyon karışması ve kaçak yapılaşma gibi olumsuzlukların gündeme gelmesinin ziyaretçi sayısında yaşanan düşüşün en büyük sebepleri olarak gösteriliyor. 

Ekran Görüntüsü 2024 06 18 204452

Editör: İzzet TUMAY