Elazığ’ın Merkez Kültür ve Olgunlar Mahallesi’nde yer alan alt geçit, her kış sel baskınlarına maruz kalmasına rağmen, çözüm getirilmedi. Bölgede ikamet eden öğrenciler ve veliler, her gün bu altgeçidi kullanmak zorunda kalırken, belediyenin tek çözümü geçidin giriş ve çıkışına uyarı levhası asmak oldu…

-123

Elazığ Esra Zafer Eşref YILDIRIM Ortaokulu’nda eğitim gören öğrenciler ile mahalle sakinlerinin sıklıkla kullandığı bu alt geçit, yağışlı havalarda sürekli su baskınlarıyla gündeme geliyor. Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar, kalıcı bir çözüm beklerken, yetkililerin sadece uyarı levhası yerleştirmesi mahalle halkının tepkisini topladı.

BÜYÜK TEHLİKE: IŞIKLANDIRMA YOK, TRAFİK YOĞUN

İzzet TUMAY - Alt geçitte herhangi bir ışıklandırmanın olmaması, özellikle akşam saatlerinde tehlikeyi daha da artırıyor. Atatürk Bulvarı’nın trafik yoğunluğu nedeniyle altgeçidi kullanan öğrenciler, karanlık ve sel baskınlarına karşı korunaksız durumda. Ayrıca sürücülerin de bu geçidi kullanması, kazaya davetiye çıkarıyor.

AltgeçitYAĞIŞLAR BAŞLAMADAN ÖNLEM ALINMALI

Bölge halkı, alt geçitte sel baskınlarına karşı bir çalışma yapılmadığını ve sadece uyarı levhası ile yetinildiğini belirterek, yağışlar başlamadan önce yetkililerin harekete geçmesini talep ediyor. Sel baskınlarına karşı kalıcı bir çözüm bekleyen vatandaşlar, geçici önlemlerle yetinmek istemediklerini dile getiriyor.

Editör: İzzet TUMAY