İzzet TUMAY - Elazığ merkez Olgunlar Mahallesi Geniş Sokak üzerinde bulunan 5 katlı bir binanın denetimsiz ve önlemsiz bir şekilde yıkımının yapılması tepkilere neden oldu. 

Elazığ'da son günlerde yıkımlarda sağlam binalara 'bilinçli' olarak yapılmasa da dikkatsizlik ve deneyimsizlik yüzünden zarar verme olayları sık sık yaşanmaya başlandı. Burada en büyük mağduriyeti ise sağlam evleri zarar gören ev sahipleri. Yıkım yapan iş makinesi bitişiğinde bulunan sağlam binaya ciddi manada maddi zarar verdi. Sağlam binanın üçüncü ve dördündü katının balkon duvarları yıkılırken, bir dairenin oda duvarı da yıkıldı. Evleri hasar gören ev sahipleri işçi tutarak yıkılan duvarı yaptırdıkları görülürken bina önünde harç yapılması ise dikkatlerden kaçmadı. 

9a95c5bf-97c3-44b2-b4d1-ad7bcef252b4

Yaklaşık 5 gündür devam eden yıkım sırasında yaşanan sıkıntılar binaların yıkımında gerekli iş önlemlerinin alınmaması, çevrede herhangi bir güvenlik alanı oluşturulmaması kafalarda soru işaretlerine neden olurken, aynı yıkım yerinde dün binadan kopan beton parçaları elektrik tellerini koparmış ve büyük tehlike atlatılmıştı. 

Editör: Haber Merkezi