İzzet TUMAY - Gazeteniz TURAN’ın defalarca gündeme getirdiği Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili geçtiğimiz günlerde önemli bir gelişme yaşandı. Âtıl halde duran ve arıtma yapmayan Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi’nin yeniden faaliyete geçmesi için gerekli tadilat ödeneği Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı... 

  mutlaka gir abi sayfa 1  (1)

Gazeteniz TURAN’a açıklamalarda bulunan Milletvekili Erol KELEŞ, ‘’Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi’nin 1. Etabı için ödenek çıkarıldı ve buradaki çalışmamız 2 etap şeklinde olacak. Çıkarılan ödenekle arıtma tesisi sitemlerindeki problemleri giderip tekrardan aktif hale getireceğiz. 2. Etap içinde çalışmalarımız devam ediyor.’’ Diye konuştu.  

BİRİNCİ ETABIN ÖDENEĞİ TAMAM, İKİNCİ ETAP PLANLANIYOR! 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol KELEŞ, Gazeteniz TURAN’ın birçok kez kamuoyunun dikkâtine sunduğu Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi. Gazeteniz TURAN’a Hazar Gölü’nün kanalizasyon sorunuyla ve Arıtma Tesisi’nin çalışmamasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili Erol KELEŞ, ‘’Oradaki arıtma sistemi yanlış hatırlamıyorsam 2014 Yılı’nda tamamlanmış bir arıtma sitemi. Ama çok kısa bir süre çalıştıktan sonra devre dışı kalmış çalışmayan bir sistem görüntüsündeydi. Bunun için İl Özel İdaresi zaten bizden önce seçimden önce Çevre Şehircilik Bakanlığı’nda bir girişimde bulunmuşlardı. Ama ödenek konusunda bir sonuca varılamamıştı. Ben göreve başladığım günden itibaren özellikle bu konuyu takip ettim, Çevre Şehircilik Bakan yardımcımız ve hatta sayın Bakan’ımızı ziyaret ettiğimizde de bu konuyu özellikle dile getirdim. Ayrıca Bakan Bey Elazığ’a geldiğinde de aynı konuyu dile getirdim. Bu iş 2 etap halinde olacak, bu ödenek 1. Etap için çıkarıldı. Bu ödenekle arıtma tesisi sitemlerindeki problemlerin giderilip tekrardan aktif hale getirilmesi için tamirat tadilat işleri için ödeneği aldık.’’ Dedi.   

  

‘’SİVRİCE ATIK SU ARITMA TESİSİ’NDE ‘TADİLAT-TAMİRAT’ YAPILACAK!’’   

Sözlerine Sivrice Atıksu Tesisi’nin 2. Etabında yapılacak çalışmalara ilişkin bilgilerde veren AK Parti Elazığ Milletvekili Erol KELEŞ şöyle devam etti; ‘’İkinci etap da bu Gezin tarafında Kuzey Sahil Yolundaki arıtmayı da siteme bağlamak. Bu çalışma 1. etap çalışmasından sonra yapılacak bir çalışma olacak. Şu anda 1. etap için ödenek çıktı, İl Özel İdare zaten Bakanlığa sunmuşlardı. Kısa süre içinde oranın tadilat tamirat çalışması yapılarak arıtma tesisinin tekrar aktif hale gelmesi sağlanacak.’’  Dedi. 

  mutlaka gir abi sayfa 1  (2)

“HAZAR GÖLÜMÜZ ADINA ÖNEMLİ ÇEVRESEL PROBLEMİMİZ DE GİDERİLMİŞ OLACAKTIR!” 

İlimizin problemlerin çözülmesi noktasında AK Parti ve cumhur ittifakına mensup milletvekilleri olarak çalışmalarını yürüttüklerini ifade ederek açıklamalarını sürdüren AK Parti Elazığ Milletvekili Erol KELEŞ; “Geçmiş yıllarda yapılan ancak değişik teknik problemler sebebiyle rantabl olarak işletilemeyen Sivrice Atık Su Arıtma Tesislerini hizmete almak amacıyla yaptığımız çalışmalar olumlu neticelendi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı. İlimizin turizm cenneti olan Sivrice ilçemiz ve Hazar gölümüz için önemli bir çevre yatırımı olan bu tesisin çalışmasıyla ve daha sonra Sivrice Hazar Gölü havzasında olan ve Kanalizasyon sistemine bağlı olmayan kuzey sahillerinin kanalizasyon tesislerinin yapılarak bu arıtma tesisine bağlanmasıyla hem ilçemiz hem de hazar gölümüz adına önemli çevresel problemimiz de giderilmiş olacaktır. Bu ödeneğin çıkartılması noktasında birlikte çalıştığımız AK Parti Milletvekillerimiz Sayın Ejder AÇIKKAPI ve Sayın Mahmut Rıdvan NAZIRLI ile Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Balkanı Sayın Mehmet ÖZHASEKİ’ye teşekkür ediyorum.” Dedi 

  01- FOTO-2- MANŞET

‘’TURAN GAZETESİ TESİSİ BİRKAÇ KEZ GÜNDEME TAŞIMIŞTI!’’ 

Son olarak TURAN Gazetesi’nin Hazar Gölü’ndeki arıtma ve kanalizasyon olaylarını birkaç kez TURAN Gazetesi’nin gündeme getirdiğini belirten AK Parti Elazığ Milletvekili Erol KELEŞ; ‘’Ödeneğin kesinleşmesinin hemen akabinde TURAN Gazetesi bir haber yaptı, ödeneğin çıktığı yönünde bir haber. Ben özellikle TURAN Gazetesi’ne teşekkür ediyorum.’’ Diye konuştu.  

TURAN GÜNDEMDE TUTTU, TESİSİN ÖDENEĞİ ONAYLANDI!   

Gazeteniz TURAN’ın defalarca gündeme getirdiği Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Tesisin tadilatı için ödenek talebinin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı. Elazığ Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yapımı 2 aşamada tamamlanan Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi bugüne kadar amacına uygun olarak arıtma işlevini gerçekleştiremeden, gerek fizikî, gerekse teknik ve elektronik aksamıyla çürümeye terk edilmiş durumdaydı. AK Parti Elazığ Milletvekilleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda tesisin tadilatı için gerekli ödenek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı. 2014 Yılı’nda yapımı tamamlandıktan sonra terfî istasyonlarından Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi’ne su ve atıksu basılamamış, gerekçe olarak da terfî istasyonlarının çalışıyor olmasına rağmen tesise atıksu taşıyacak olan bağlantı borularının çürük ve yetersiz olduğu açıklanmıştı…  

  İÇ SAYFA SİVRİCE ATIK SU ARITMA TESİS YAPIMI

9 YIL BOYUNCA ATIKSU ARITMADI!...  

Gazeteniz TURAN, başta Sivrice Halkı olmak üzere Kamuoyunda dolaşan; “Kanalizasyon suları Hazar Gölü’ne boşalıyor, Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi çalışmıyor” iddiaları üzerine, Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi’ne giderek tesisin içler acısı hâlini görüntülemiş ve çürümeye terkedilen tesisi objektifleriyle Elazığ kamuoyuna servis etmişti. Gördüğümüz ve tespit ettiğimiz perişan hâliyle Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi hakkında öğrendiğimiz acı ve düşündürücü bir gerçek ise tesisin 9 Yıl boyunca hiçbir zaman arıtma işlevini yapamadığıydı. Terfî istasyonlarından gelen suyun yağmur suları olduğu, öte yandan atık suların Sivrice Atıksu Arıtma Tesisi’ne ulaşamadan kaybolduğu tespiti de, bağlantı boru hatlarının sorunlu olduğuna yorumlanıyor… 

  

TESİS İFLAS ETMİŞ DURUMDAYKEN, YEREL BASIN TAM TERSİNİ İDDİÂ EDİYORDU!.. 

2014 Yılı’nda yapımı tamamlandıktan sonra tesisin tam kapasite çalışacağı bildirilse de aradan geçen yıllara rağmen tesisin faaliyetini yerine getiremediği, Terfi istasyonlarından tesise gelen suyun ‘yağmur suyu’ olduğu, atık suların tesise ulaşamadan göle döküldüğü iddia edilmiş, İl Genel Meclisi’nin 05.07.2020 tarihli Plan ve Bütçe Komisyonu İnceleme Raporu’nda, arıtma tesisinin alt kısmında bulunan rögarın devamında bulunan hatta oluşan arıza sebebiyle atık suların tamamının logardan dışarı taşarak tarımsal araziye taştığı ve insan ve çevre sağlığını tehdit ettiği belirtilmişti.  

TURAN Gazetesi’nin 3 kez gündeme getirdiği ve son olarak AK Parti Elazığ Milletvekilleri’nin Sivrice İlçesi’ni ziyaretleri sırasında gündeme taşıdığı Sivrice’de bulunan Kum Ocağı’nın hemen ön tarafından Hazar Gölü’ne akan kanalizasyon ve pisliğin görüntüsü binlerce etkileşim alırken, ertesi gün yerel basın ve Elazığ Bürokrasisi çeşitli ısmarlama haberlerle adete TURAN Gazetesi’nin yaptığı sansasyonel kanalizasyon akma görüntüsüne, mizahi bir tutum ile cevap vermişti. 

TURAN Gazetesi’nin Hazar Gölü’ne ilişkin yaptığı gerçek ve sansasyonel haberlere, yerel basın ‘’Doğu’nun Gizli Cenneti’’ ve ‘’Hazar Gölü’ne Turist Akını’’ gibi başlıklarıyla yapılan ısmarlama haberler ile karşılık vermiş olsa da Hazar Gölü’ne akan kanalizasyon gerçeğinin üstünü bir türlü kapanmamıştı.  

Elazığlı vatandaşlar Hazar Gölü’nde ve Arıtma Tesisi’nde olduğu gibi, 94 yıldır TURAN Gazetesiyle gerçekleri öğrenmeye devam etmişti. TURAN Gazetesi 94 yıllık yayın serüveni boyunca ‘’Tarafız Güçlüden Yana Değil, Haklıdan Yanayız!’’ mottosundan bir ân bile ayrılmayarak, kamu yararını maddi manevi tüm imkânlardan üstün tutmuştur.  

TURAN Gazetesi’nin açtığı Sivrice ve Hazar dosyasını dikkate alıp, kamu yararını her şeyin üstünde tutan ve kamu yararı için çalışmalar yürüten AK Parti Elazığ Milletvekili Erol KELEŞ’e teşekkür eder, Elazığ için yaptığı, yapacağı tüm çalışmalarda başarılar ve kolaylıklar dileriz.   

  

Editör: Haber Merkezi