ÖZEL HABER

BELEDİYE’NİN ELAZIĞ’A ‘SU’ ZULMÜ!

Elazığ Belediyesi’nin başlattığı ve ağır aksak devam eden altyapı çalışmaları ciddi sorun ve sıkıntıları da beraberinde getiriyor...

Su zenginliği ile bilinen, üç tarafı sularla çevrili  Elazığ’da hemen hemen her gün yaşanan su kesintileri yurttaşları canından bezdirirken, Elazığ Belediyesi’nin su kesintileriyle ilgili önceden kamuoyunu bilgilendirmemesi ise tepkilere neden oluyor. 

ELAZIĞ BELEDİYESİ NE YAPMAYA ÇALIŞIYOR? 

TURAN Gazetesi olarak yaşanan su kesintileriyle ilgili sosyal medyada tepkilerini dile getiren yurttaşların serzenişlerini siz değerli Elazığ kamuoyu için derledik; 

'’Elazığ Belediyesi'nin ne yapmaya çalıştığını 6 yıldır çözemedim. Haftada bir su kesintisi, bazen her gün. Her yer delik deşik. Nasıl çalışıyorsunuz, bu nasıl hizmet anlayışı? Arıyoruz, muhatap yok. CİMER'e yazıyoruz, cevap yok. Bir de buradan yazalım, inşallah buradan bir muhatap bulabiliriz.  

SEÇİM ZAMANI OY İSTEMEYİ BİLİYORLAR! 

Elazığ Belediyesi'nde su işlerinden anlayan yetkili kişilerin eksikliği mi var, anlamak mümkün değil. Ataşehir Mahallesi'nde sürekli su kesintisi yaşanıyor. Eğer yetkili kişiler bu konuda yetersizse, bizimle iletişime geçsinler. Bu kadar sık su kesintisi yaşanması kabul edilemez. Ayrıca, bu konuda muhatap alabileceğimiz kişiler de bulunmuyor. Seçim zamanlarında oy istemeyi biliyorlar ama hizmet noktasında maalesef aynı performansı göstermiyorlar. 

BELEDİYEYİ ARIYORUZ, MUHATAP YOK! 

Elazığ Kültür Mahallesi'nde sürekli su kesintisi yaşanıyor. Bu nasıl iş? Her tarafımız suyla çevrili ama su kesintisi yaşıyoruz. Olur olmaz saatlerde, hem de yazın sıcağında kesiyorlar; pazar günü kesiyorlar. Resmen varlık içinde yokluk çekiyoruz. Belediyeyi arıyoruz, muhatap yok. Telefonu kimse açmıyor. 

ARTIK MEZARDA SU KULLANIRIZ 

Elazığ Belediyesi, özellikle Sanayi Mahallesi başta olmak üzere sürekli su kesintisi yapıyor. Müşteri temsilcisini aradığımızda ise dalga geçer gibi 'Şu an çalışma var, Elazığ'da 50 yıl su problemi olmayacak' diyor. Bu çalışmadan sonra mezarda artık baba mezarda suyu kullanırız. 

NE İŞ YAPIYORSUNUZ? 

Sürekli suların kesilmesinden bıktık. Şu an şikayet etsek borular yenileniyor diyecekler ancak biz yıllardır aynı mahalledeyiz ve bu en baştan beri böyle. Yeter, 24 saat boyunca kesildiği oluyor. Normal mi bu? Ne iş yapıyorsunuz Belediye olarak çok merak ediyorum.’’