3Gen Holding Elazığspor Başkanı Serkan ÇAYIR, Teknik Direktör Selahaddin Dinçel ile yolların ayrılmasının ardından bu görev için Bülent YENİHAYAT ile görüşme sağlandığını, gerekli şartların oluşması ve kulüp olarak kendi şartlarının kabul edilmesi halinde imzaların atılacağını söyledi. 

Gazeteniz TURAN’a konuşan Başkan ÇAYIR ‘’Teknik direktör konusunda şu anda önemli bir aşamadayız.  Kendilerini Elazığ’a görüşmek amacıyla davet ettik ve bu gece Elazığ’da olacaklar. Kulüp olarak bazı şartlarımız var ve bu şartlarımızın kabul edilmesi durumunda takımımızın menfaatleri de göz önünde bulundurularak imzaları atabiliriz’’ dedi. 
TFF 3. Lig 2. Gruba kötü bir başlangıç yapan ve ligde henüz galibiyeti bulunmayan 3Gen Holding Elazığspor, Selahaddin Dinçel’in ayrılığı sonrası arayış halinde olduğu teknik direktörlük koltuğu için tercihini Bülent Yenihayat’tan yana kullandı. Uzun süren görüşmelerin ardından tecrübeli çalıştırıcıyla her konuda anlaşma sağlayan bordo-beyazlı ekip, Bülent Yenihayat’ı sözleşme imzalamak için Elazığ’a davet etti. Elazığ’a geldikten sonra resmi sözleşme imzalanacak olan Yenihayat, Silifke Belediyespor maçıyla yedek kulübesinde olacak.
1975 İstanbul doğumlu olan Bülent Yenihayat UEFA A Lisans sahibi. Eyüpspor, Bayrampaşa ve Fatih Karagümrük’te yardımcı antrenörlük görevinde bulunan Bülent Yenihayat Fatih Karagümrük’le teknik direktörlük kariyerine başladı. İskenderunspor’da da görev alan Yenihayat son olarak Sapanca Gençlikspor’u çalıştırdı. Oyun düzenini 4-2-3-1’e göre planlayan tecrübeli çalıştırıcı, teknik direktör olarak TFF 2 ve 3. Ligde toplam 149 maçta 65 galibiyet elde etti.

Editör: Haber Merkezi