İzzet TUMAY - Kayısının başkenti Elazığ’ın Baskil ilçesinde kayısı hasadı devam ederken, geçtiğimiz günlerde Elazığ Ticaret Ve Sanayi Odası Destekleri ve Elazığ Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin (ETAK) öncülüğünde Baskil'de  kayısı işleme, paketleme ve analiz laboratuvarının açılışı yapılmıştı. 

Açılış töreninde bir konuşma yapan Elazığ TSO Başkanı İdris ALAN'ın Baskil yöresinde üretilen kayısıların Malatya tarafından markalaştırıldığına dikkat çekmiş, “Kayısı borsasının ve ticaretinin Malatya olmasının sebebi bu ilimizin kayısının tanıtımını en güzel şekilde yapması ve değişik tekniklerle işlenmiş ve paketlenmiş ürünleri her platformda öne çıkarma gayretleridir. Bizler,  Malatya kayısısı olarak tanınmış ancak önemli bir bölümü bu coğrafyada üretilen kayısımızı artık Baskil Kayısısı olarak profesyonel teknik ve yöntemleriyle tanıtma ve markalaştırmanın çabasını göstermeliyiz” ifadelerinde bulunmuştu. 

334279480 161073616363546 3708158248853842905 N

BAŞKAN ALAN'IN BASKİL KAYISISINI SAHİPLENMESİ TAKDİR TOPLADI

Başkan ALAN’ın bu yerinde ve doğru tespitinin ardından Malatya yerel basını ve STK'larından yersiz bir tepki geldi. Özellikle Malatya’dan Baskil bölgesine gelerek kayısıları dalından alarak Malatya’ya götürdükleri bilinen Malatya kayısı tüccarları, yüksek kaliteye sahip Baskil kayısını Malatya kayısısı olarak piyasaya sürdükleri kamuoyu tarafından bilinen su götürmez bir gerçek. 

Yüksek kalite ve lezzete sahip olmasına rağmen yetersiz tanıtım nedeniyle hak ettiği pazar payına bir türlü kavuşamayan Baskil kayısısı ile ilgili Elazığ TSO Başkanı İdris ALAN’ın bu önemli tespiti ve kardeş şehir Malatya basın ve STK’larını her ne kadar rahatsız etse de Elazığ kamuoyunda Başkan ALAN’ın yaptığı konuşma takdir topladı. 

Editör: İzzet TUMAY