ÖZEL HABER

BAKAN’DAN MÜJDE BEKLEDİK, SONUÇ ELDE VAR SIFIR! 

BAKAN ÖZHASEKİ, 6 Şubat Depremleri’nin vurduğu illeri kıyaslarken Elazığ’ı ‘Çok güzel’ olarak sınıflandırdı, önceliği diğer illere verdi… Yerinde Dönüşüm Projesi 24 Ocak 2020 Sivrice Depremini kapsamadığı için Elazığ’da sorunlar büyüyor, Nailbey, Sarayatik ve Üniversite Mahalleri adeta hayalet şehri andırıyor… 

İzzet TUMAY - Elazığlı vatandaşlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet ÖZHASEKİ’den Yerinde Dönüşüm Projesi ile ilgili müjde beklerken, Bakan ÖZHASEKİ sessiz kaldı. Yerinde Dönüşüm Projesi 24 Ocak 2020 Sivrice Depremini kapsamadığı için Elazığ’da sorunlar büyüyor, Nailbey, Sarayatik ve Üniversite Mahalleri adeta hayalet şehri andırıyor… 

Gazeteniz TURAN’a değerlendirmelerde bulunan Muhtar Ayhan ATLAN; ‘’Biz muhtarlar olarak sorunlarımızın kapsama alınmasını, sıkıntıların çözülmesi adına söz verilmesini bekledik, çünkü Elazığ harap. Sayın Bakan bize sorunların 2 yılda çözüleceği sözünü vermiş olsaydı bizlerde rahat etmiş olacaktık.’’ Dedi. 

Gazeteniz TURAN’a değerlendirmelerde bulunan bir diğer Muhtarımız Ahmet GÜL ise; ‘’Toplantıda dert nasıl anlatılırdı; şehrin dinamiklerinin o toplantıda tek ses olmasıyla dert anlatılabilirdi. Maalesef o tek seslilik Elazığ’da yok. Biri Şam’ı söyledi, biri Halep’i söyledi ve dolayısıyla basit sorular soruldu, sonuç sıfır.’’ Dedi. 

BAKAN’DAN MÜJDE BEKLEDİK, SONUÇ ELDE VAR SIFIR! 

17 Ağustos Perşembe günü bir dizi ziyaret, toplantı ve temaslarda bulunmak Üzere Elazığ'a gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet ÖZHASEKİ’nin muhtarlarla düzenlediği toplantıdan Elazığ ile ilgili önemli bir kazanım elde edilmedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet ÖZHASEKİ’nin Elazığ’a yaptığı ziyaret kamuoyunda kentte var olan birçok sorunun çözülmesine vesile olacağı beklentisine sebep olmuşken, tam tersi gelişmelerin yaşanması, Elazığ’ın sorunlarının ilgililer tarafından tam manasıyla dile getirilememesi yüzünden kazanımsız ve sonuçsuz olarak tarihe geçti…  
Gazeteniz TURAN; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet ÖZHASEKİ’nin Elazığ ziyaretini Elazığ Muhtarlar Dernek Başkanı Ayhan Atlan ve Elazığ Muhtarlar Federasyonu Başkanı Gümüşkavak Mahalle Muhtarı Ahmet Gül’e sordu… 

MUHTAR ATLAN: ‘’BAKAN’A GÖRE HARABEYE DÖNEN ELAZIĞ’DA CİDDİ BİR PROBLEM YOKMUŞ!’’ 
Gazeteniz TURAN’a Bakan ÖZHASEKİ’nin programını değerlendiren Elazığ Muhtarlar Dernek Başkanı Ayhan ATLAN, Bakan ÖZHASEKİ’nin muhtarlarla bir araya geldiği toplantının Elazığ’ın problemlerinin çözümü adına verimli geçmediğini belirterek, ‘’Muhtarlar olarak Sayın Bakanımızın toplantısına iştirak ettik. Bakan ÖZHASEKİ’nin, ‘’Bizim Elazığ çok güzel, bize 2 yıl müsaade edin, Elazığ’dan daha kötü olan illerimiz var. Şu an diğer illerde çadırlarda, konteynerlerde yaşayan vatandaşlarımız var, Elazığ’da o pozisyon olmadığı için diğer illerimiz daha perişan. O yüzden, önceliği onlara vereceğiz.’’ Diye bir açıklaması oldu. Ben bu toplantıyı şöyle değerlendirmek istiyorum. Bakan dedi ve gitti! Biz muhtarlar Sayın Bakan’a 2020 depreminde Elazığ tek il olarak hasar gördü. Konutlar yapıldı ama Elazığ harabe bir durumda. Hibelerle ilgili Elazığ içinde kapsam genişletilsin ki Elazığ’ı kalkındıralım. Dedik fakat bir cevap alamadık.’’ Dedi.   

MUHTAR ATLAN: ‘’KISA VADEDE BİR ÇÖZÜM OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM!’’ 
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet ÖZHASEKİ’nin Elazığ’a gelmesinden ötürü kısa sürede sorunlarda bir çözüm yaşanmayacağını da dile getiren Elazığ Muhtarlar Dernek Başkanı Ayhan ATLAN; ‘’Yani sayın Bakan, depremden fazla etkilenen bir kaç ile öncelikli olarak ağırlık verileceğini, Elazığ’da ise şu an ciddi bir problemin olmadığını dile getirdi. O illeri öteleyip Elazığ’a öncelik verilirse uygun olmayacağı yönünde de bir sözü oldu sayın Bakan’ın. Biz muhtarlar olarak sorunlarımızın kapsama alınmasını, bize sıkıntıların çözülmesi adına söz verilmesini bekledik, çünkü Elazığ gerçekten harap durumda. Sayın Bakan bize sorunların 2 yılda çözüleceği sözünü vermiş olsaydı bizlerde rahat etmiş olacaktık. Güneykent muhtarımız da bazı sorunları dile getirdi. Mesela sosyal donatılar yok, birçok sıkıntı var gibi sözler kullandı. Ben Elazığ’ın sorunlarının çözümüne yönelik kısa vadede bir gelişme olacağını düşünmüyorum.’’ Diye konuştu. 


MUHTAR GÜL: ‘’KÖRLER SAĞIRLAR BİRBİRİNİ AĞIRLAR! 

Gazeteniz TURAN’a Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet ÖZHASEKİ’nin Elazığ ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Elazığ Muhtarlar Federasyonu Başkanı Gümüşkavak Mahalle Muhtarı Ahmet GÜL ise Bakan ÖZHASEKİ’den büyük müjdeler beklerken toplantı sonunda hayal kırıklığına uğradıklarını belirterek, ‘’Biz bu ziyarette Elazığ adına güzel müjdeler verebileceğini, hep bahsettiğimiz şehir merkezinin ve bazı köklü mahallelerimizin yerinde dönüşümle yenilenmesi ile ilgili sevindirici haberler bekliyorduk. Toplantıdan önce Bakan beyin Cumhuriyet Meydanı’nda yapmış olduğu konuşmada bizi biraz daha ümitlendirdi. Peki ne dedi o konuşmada; Maraş’ta, Adıyaman’da, Malatya’da yerinde dönüşüm yapacaklarını, orada ki mahallelerin kartpostallık olduğu dolayısıyla rezerv alanlarla beraber yerinde dönüşümde yapacaklarını ifade etti. Fakat bizler Elazığ’ın yerinde dönüşmesiyle ilgili bir müjde göremedik.’’ Dedi. 

‘’SONUÇ SIFIR ELDE VAR SIFIR!’’ 

Açıklamalarına Elazığ’da yaşanan yerinde dönüşüm sorunlarını değerlendirerek devam eden Elazığ Muhtarlar Federasyonu Başkanı Gümüşkavak Mahalle Muhtarı Ahmet GÜL; ‘’Bizde fırsat bu fırsat toplantıda söz alarak Elazığ’ın örfüne, adetlerine, törelerine bağlı, komşuluk ilişkilerinin üst düzeyde olduğu, mahalle kültürünün pik yaptığı bir şehir olması nedeniyle bizde de bazı mahallelerde yerinde dönüşüm ile yeniden ayağa kaldırılmasını talep ettik. Sonuç sıfır elde var sıfır. Ne denilebilir ki; körler sağırlar birbirini ağırlar işte. Elazığ için hiçbir şey yok. Yani normal bir toplantı yaptı ve gitti. Sayın Bakan’a toplantıda söyledik, şehir merkezi yok oluyor. Yani toplantıda kimse derdini de anlatamadı. Orada dert nasıl anlatılırdı; şehrin dinamiklerinin o toplantıda tek ses olmasıyla dert anlatılabilirdi. Maalesef o tek seslilik Elazığ’da yok. Biri Şam’ı söyledi, biri Halep’i söyledi ve dolayısıyla basit sorular soruldu. Toplantıda ilk söz alan ben oldum. Elazığ’da az hasar olmasının sebebi 2020 depremi sonrası yapılan konutlardı. Ben Elazığ’ın bazı mahallelerinde az da olsa yerinde dönüşüm yaparak o mahallelerin yeniden canlandırılması gerektiğini söyledim. Bakan ben bana hak verdi ama başka şehirlerin daha kötü durumda olduğu örnekleri verdi.  Ayrıca belediyelere imkân verilmesini, belediyelerde TOKİ gibi girsin bu işe. Sayın Bakan bu fikrime de pek sıcak bakmadı.’’ Diye konuştu. 


‘’SİYASET KORKAKLARIN İŞİ DEĞİLDİR’’ 

Sözlerine Elazığ’ın geleceği adına birlik ve berberlik çağrısında bulunarak devam eden Muhtar GÜL sözlerini şöyle tamamladı; ‘’Şimdi sözüm dernek, grup ayırmadan köy, mahalle, belde tüm meslektaşlarım muhtarlara seçimlere girerken her birimiz köylerimiz, mahallelerimiz en önemlisi şehrimiz için mücadele verip, Elazığ’ın yaşanılabilir bir şehir olabilmesi için mücadele vereceğimizi taahhüt ederek, insanlardan oy istedik ve oylarını aldık. Şehrimizin şu anda içinde bulunduğu durum yaşanılan sıkıntılar artık şahsi egoların bir kenara bırakılarak, vatandaşın en kolay ulaşabildiği, şu anda umudunu bağladığı, tek kurum olan muhtarların, artık tek vücut halinde seslerini yükseltmeleri gerekiyor. Siyaset korkakların işi değildir. Kaldı ki muhtar kelimesi güveni ve cesareti temsil eder. Çok geç olmadan şahsi kavgaları bir tarafa bırakarak şehrimize sahip çıkma zamanı. Yarın ah vah etmemek, bir an önce bir bütün olarak vatandaşlarımızın sıkıntılarının çözümü, Elazığ merkezinin ve mahallelerinin kaderine terk edilmemesi için haykırma zamanıdır. Çağrım tüm muhtarlarımıza.’’ Diye konuştu.