ÖZEL HABER

ADALET BUNUN NERESİNDE?

Hak sahibi mağdur Abdülkasım BARHA, 2020 depreminde kendine ait işyeri ağır hasar aldı, yıkımı yapıldı, yeni işyeri için hak sahibi olmasına, başta valilik, AFAD, Milletvekilleri olmak üzere çalmadık kapı bırakmamasına rağmen yaklaşık 5 yıldır yeni işyerini alamadı...

Elazığ’da 2020 depreminde işlettiği çay ocağı ağır hasar alan, aradan geçen yaklaşık 5 yıllık uzun süreye ve hak sahibi olmasına rağmen bir türlü yeni işyerine kavuşamayan mağdur Abdülkasım BARHA (43) yetkililere mağduriyetinin giderilmesi için seslendi. 

‘Adalet bunun neresinde?’ diyen BARHA, hak sahibi olmasına rağmen şimdiye kadar çalmadık kapı bırakmadığını ancak kendisine işyeri verilmediğini belirterek, ‘’Ben çayda çıra mahallesinde dar gelirlilerin oturduğu konutlarda ikamet ediyorum. 3 tane erkek çocuğum var, 1’i zihinsel engelli, 1’i özürlü. Ali Rıza Septioğlu Bulvarında kendime ait bir işyerinde çay ocağı işletiyordum. 2020 Elazığ depremimde işyeri ağır hasar aldı, belediye burayı yıktı, işyerindeki malzemelerimi bile almaya fırsat bulamadım.

Ben gerekli yerlere müracaatımı yaptım, dilekçelerimle başvurdum. Sağolsun Kahveciler ve Kıraathaneciler Odası Başkanı Ferhat EVSEN bana çok yardımcı oldu, yol gösterdi, hatta bugün Bakan KURUM'un toplantısında derdimi anlattı. Hakkım olanı almak için çalmadık kapı bırakmadım, ben hak sahibiyim, hakkım olanı istemek en doğal hakkım ama hakkım olan işyeri verilmiyor. Adalet bunun neresinde. Berni o kapıdan diğer kapıya gönderiyorlar, benim bakmakla yükümlü olduğum bir ailem var. Neden bana hakkım olanı vermiyorlar. Başta Vali bey ve milletvekillerimiz olmak üzere konunun muhataplarına sesleniyorum; benim hakkım olanı versinler. Ben hak sahibi olmama rağmen işyeri alamıyorum ama bir taraftan da açık ihale ile işyeri satıyorlar. 

‘’HAK SAHİBİYİM, HAKKIM OLAN İŞYERİNİ VERMİYORLAR’’ 

Ben bir hak sahibiyim, hak sahibi olmama rağmen 2020 yılından bu yana hakkımı alamadım, işyerimi alamadım. Çallmadık kapı bırakmadım, gittiğim her yer beni başka bir yere yönlendirdi. Ben hakkım olmayanı istemiyorum, ben hak sahibiyim ve hakkım olanı istiyorum. Benim 3 tane çocuğum var, 2’si hasta. Biri zihinsel engelli ve evden çıktığımda onu da yanımda götürmek zorundayım çünkü evde durmuyor, annesi çocuğu zaptedemiyor. Yaklaşık 5 yıldır hakkım olan işyerini almak için mücadele ediyorum, sesim duyulmuyor, soruna çare bulunmuyor. Mağdurum, hak sahibiyim ve hakkım olan işyerinin verilmesini talep ediyorum’’ dedi.