Geçmiş zamanda ‘Doğunun Paris’i’ olarak adlandırılan Elazığ; deprem felaketleri, sahipsizlik ve siyasî yetersizliklerden ötürü günden güne irtifa kaybederken, 2024 yılına girdiğimiz şu günlerde Keban, Baskil, Alakacakaya, Arıcak, Ağın ve Maden ilçelerinin doğalgaz sorunu 2023’te de çözülmedi…

Keban ve Baskil ilçelerinde uzun süredir devam eden doğalgaz çalışmalarından netice alamayan yurttaşlar yakacak almak için zorlu ekonomik koşullar ile baş etmeye çalışırlarken; Alacakaya, Arıcak, Ağın ve Maden ilçelerinde yaşayan yurttaşların doğalgaz hasretleri günden güne büyüyor… Geçtiğimiz günlerde, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Maden’in doğalgaz sorunu ile ilgili soru önergesi veren Ankara Milletvekili Mesut DOĞAN’a bakanlıkça verilen cevabı Madenli yurttaşlar gülünç bulurken, Bakan Dr. Alparslan BAYRAKTAR konuya hâkim olmamasına da tepki gösterdiler…
 
1-111

Ülkemizde uzun bir süredir devam eden zorlu ekonomik koşullar yurttaşların barınma ve temel ihtiyaçlarını karşılamasına en büyük engel olurken, Elazığ’ın Keban, Baskil, Alakacakaya, Arıcak, Ağın ve Maden İlçeleri’nde doğalgaz olmayışı bölgede yaşayan insanları daha da çıkmaza soktu…

ELAZIĞ’IN İLÇELERİ ÜVEY EVLAT MI? 

Elazığ’ın Keban, Baskil, Alacakaya, Arıcak, Ağın ve Maden ilçelerinde yaşayan yurttaşlar kronik doğalgaz sorunlarının çözülmesi istiyor. Komşu ilçelerinde doğalgaz olmasına rağmen kendi ilçelerinde doğalgaz olmayışına tepki gösteren yurttaşlar 2024 yılında yüksek elektrik faturalarından ve dolar bazlı kömür fiyatlarından etkilenmemeyi talep ediyor. Yapılan başvurulara ve girişimlere rağmen çeşitli bahaneler ile doğalgaza erişemediklerini belirten yurttaşlar nüfus ve bunun gibi etkenlerin ortadan kaldırılması gerektiğini belirtirken, ilçelerinde doğalgaz olmayışının büyük bir eksiklik olduğunu dile getirdi… 

KEBAN-2

KEBAN VE BASKİL’DE ÇALIŞMALAR UZUN ZAMANDIR DEVAM EDİYOR AMA… 

Elazığ’ın Keban ve Baskil ilçelerinde doğalgaz çalışmaları geçtiğimiz Ağustos ayından beri devam ederken bölgede yaşayan yurttaşlar çalışmaların yetersiz olduğunu ifade etti. Doğalgaz’ın seçim malzemesi olmaması gerektiğini dile getiren Keban ve Baskilli vatandaşlar bu yıl da doğalgaza kavuşamadıklarını belirterek siyasilere tepki gösterdi. Ayriyeten geçtiğimiz aylarda açıklamalarda bulunan Keban Belediye Başkanı Fethiye ATLI ve Baskil Belediye Başkanı İhsan AKMURAT, 2023 Yılı’nda ilçelerinde doğalgaz sorununun tamamen sona ereceğini açıklarken, 2024 yılına girdiğimiz bu günlerde verilen sözler tutulmadı ve Keban ve Baskil’in doğalgaz sorunu 2023 yılında da çözülemedi… 

ENERJİ VE TABİ KAYNAKLAR BAKANI DR. ALPARSLAN BAYRAKTAR İSE MADEN’DEN BİHABER! 

17 Ekim 2023 Tarihi’nde Maden İlçesi’nin doğalgaz sorununu Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut DOĞAN, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verdiği soru önergesiyle gündeme getirmişti. 
Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut DOĞAN’ın yazılı soru önergesine cevap veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan BAYRAKTAR, Maden ilçesinin nüfusunun yetersiz olduğunu ifade ederek, Maden’e doğalgaz gelmesi için 53 kilometrelik mesafenin ortadan kaldırılması gerektiğini açıklamıştı. Bakan Dr. Alparslan BAYRAKTAR’ın cevabına bakakalan Madenli vatandaşlar Gazeteniz TURAN aracılığıyla siyasilere tekrar çağrıda bulunup ve Bakan Dr. Alparslan BAYRAKTAR’ın cevabının gerçek dışı olduğunu belirterek, Maden’e 17 kilometre mesafede olan Ergani’nin doğalgaza sahip olduğunu ve nüfuslarının 4 bine yaklaştığını vurguladı…

0-120

GAZETENİZ TURAN’A KONUŞAN MADENLİ VATANDAŞLAR VE GÖRÜŞLERİ…

Gazeteniz TURAN’a doğalgaz sorunlarını anlatan Madenli vatandaşların görüşleri aynen şöyle…

ŞÜKRÜ KEKLİKÇİ (EMEKLİ); “İNŞALLAH YETKİLİLER MADEN’İN SESİNİ DUYAR!”

“Memleketimiz kıymetlidir, insanlarımız her şeyin en güzeline layıktır, Maden’in bu duruma düşürülmesine çok üzülüyoruz, doğalgazın gelmesini ve yeniden yüksekokul açılmasını canı gönülden istiyorum. Doğalgaz gelirse insanımız kömür ve odun dumanından kurtulur. İmza kampanyasını destekliyorum. İnşallah yetkililer Maden’in sesini duyar.”

İSMET GÜNAL (EMEKLİ); “DOĞALGAZ HATTI MADEN TOPRAKLARINDAN GEÇİYOR?”

Hemşehrilerimin ‘’Maden’e Doğalgaz İstiyoruz’’ ve ‘’Maden’e Meslek Yüksekokulu İstiyoruz’’ imza kampanyalarını destekliyor ve aynı zamanda yetkililerin her iki konuya da hassasiyet göstermelerini bekliyorum. Maden varlık içinde yokluk yaşıyor, doğalgaz hattı Maden topraklarından geçiyor, Çermik’e ana hattan 18 km hat uzatılarak doğalgaz verildi, ayrıca hat çekilmeden önce depolama sistemiyle de hemen doğalgaz hizmeti verilebilir. Hangi çağda yaşıyoruz? Yeter ki istensin.”

WW-2

BAYRAM ÇELİK (ESNAF); “ERGANİ 18 KM VE DOĞALGAZI VAR!”
“Yanı başımızda Ergani 18 km. mesafede ve doğalgazı var. Onlar faydalanıyor ama biz faydalanamıyoruz, haliyle tesiste giderimiz onlardan daha fazla. Kovancılar’da, Sivrice’de, Palu’da doğalgaz var da niye bizde olmasın? Artı Maden’de niye yüksekokulumuz olmasın? Biz de üniversite istiyoruz. Vatandaş olarak bunu hepimiz istiyoruz, umudumuz Maden’in hak ettiği yaşam seviyesine ulaşmasıdır.”

HANİFİ TUNÇ (ESNAF); “MADEN’E SAHİP ÇIKILSIN!”

“Maden’de yaşıyorum, berberim, Maden’e doğalgaz gelsin ve yüksekokul açılsın, imza kampanyasını destekliyorum. Maden’e sahip çıkılsın, tüpgaz yerine doğalgaz kullanırsak masrafımız yarıdan daha aşağı düşecek. Yüksekokulumuzu hiç yoktan kapattılar, yine açılırsa bu Maden için çok iyi olur.”

EŞREF GÜNEŞ (ESNAF); “İMZA KAMPANYASINI DESTEKLİYORUM”

“Maden’de esnafım, Şaban abi başkanımızın başlattığı ‘’Maden’e Doğalgaz İstiyoruz’’ ve ‘’Maden’e Meslek Yüksekokulu İstiyoruz’’ imza kampanyasını destekliyorum. Ayrıca hem Maden’de yaşayan hem de Maden dışında yaşayan herkesi bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum.”

KENAN CANPOLAT (ESNAF); “MADEN GELİŞSİN İSTİYORUZ!”

“Maden’de esnafım, memleketimizi seviyoruz. Burada atalarımızın dedelerimizin mezarları var, göç vermek istemiyoruz. Maden gelişsin istiyoruz. İmza kampanyasını destekliyorum, Maden’e doğalgaz şimdiye kadar çoktan gelmeliydi, yüksekokul açılırsa memleketimize hizmet olur.”

MUHİTTİN DENİZ (EMEKLİ); “MADEN’İ SEVEN MADEN’E DOĞALGAZ GETİRİR!”

“Maden’de yaşıyorum, imza kampanyasını destekliyorum, ben sadece şunu söylemek istiyorum, Maden’i seven Maden’e doğalgaz getirir, Maden’i seven Maden’e yüksekokul açar, biz de onlara dua ederiz. Yanımızda, çevremizde her yerde doğalgaz var, Maden’e gelince yok. Maden üvey evlat mı?”

Editör: İzzet TUMAY