POLİTİKA

YÜCEL ÇAKMAK'LA ŞEHİR KULİSİ

Araştırmacı yazar Yücel ÇAKMAK’la ‘Şehir Kulisi’ her hafta Elazığ’da gündemi belirliyor…

ŞEHİR KULİSİ

Yerel seçimler 5 ay kala, belediye başkan aday adaylarının isimleri de kulislerde konuşulmaya başlandı. Aday belirleme çalışmalarını yürüten CHP’de yine şaşırtan bir açıklama geldi. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, geçtiğimiz günlerde Ali Özcan’ı aday göstermişti. Erol bu kez de kadın aday olacağı yönünde açıklamalarda bulundu. Erol, “Elazığ’da marka oluşturacak ve herkesin ilgisini çekecek kadın belediye başkanı denilebilecek nitelikte bir kadın aday arayışı içine girebiliriz.” diye bir söylemde bulunmasıyla CHP kulislerinde muhtemel kadın adayları araştırdık. Yaptığımız araştırma neticesinde Bilgem Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Oya Sertdemir Düşmez ve Eczacı Evren Ballıca’nın isimleri konuşuluyor.

****       ****     ****     ****

Yazımız yayına hazırlandığı Cumartesi günü AK Parti’nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi yapılıyordu.

Kongrede bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur emeklilerine yakında müjde vereceklerini açıkladı. Erdoğan, “İnşallah bu yılsonuna doğru emekli memurlarımızın maaşlarıyla ilgili bakanlığımız çalışma yapıyor. İlk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi de inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız.” dedi.

İşçi emeklileri yine unutulmuş gibi… Sözde 100. Yıl ikramiyesinden ve iyileştirmelerden bahsettiler. Sonuç yine hüsran mı?

****       ****     ****     ****

Bu arada edinilen bilgilere göre Av Ömer Serdar, AK Parti MKYK listesinde yer aldı. AK Parti 4. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde AK Parti MKYK Üyeleri belirlenirken alınan bilgiye göre MKYK Asil Üyeliğine Av. Ömer Serdar alınırken Yedekte ise Mücahit Yanılmaz yer aldı.

Her iki ismin AK Parti’nin A Takımında yer alması Elazığ’da AK Partililer tarafından sevinçle karşılandı.

****       ****     ****     ****

Bedri Yücel Ağabeyimiz nihayet muradına eriyor.

Yok yok evlenmiyor. “Kitapsızlıktan” şikâyetçi olan Bedri Yücel Ağabeyimiz Aksata, Dındik, Çaydaçıra ve Turan’da yayınladığı köşe yazılarını toparlayıp kitap haline getiriyor.

Fıkra türü ve röportaj tarzı yazılar yazan ve Elazığ kamuoyu tarafından takdir edilen Bedri Yücel Ağabeyimizin ilk kitabı olacak. Şimdiden hayırlı olsun.

****       ****     ****     ****

Söz kitaptan açılmışken 2023 yılının son çalışmalarını tamamlamış olduk.

Efendim, 2 yeni kitabımız kitapseverlerle buluşuyor. “Bizim Hikâyelerimiz” ile “Eşo Diyeze” bu Cuma günü sizlerle buluşuyor.

Şair Arkadaşımız Ayşe Çetintaş ile birlikte 13 Ekim Cuma günü saat 14.00 ile 22.00 saatleri arasında Doğukent Akbulut Petrol Bitişi Maya Pastane Cafe’de imza günü düzenleyeceğiz. Ayşe Çetintaş’ın ise “Yağmur’a Bahis” adlı kitabı çıktı. Yeni kitabından ötürü Ayşe Çetintaş’ı tebrik ediyoruz.

****       ****     ****     ****

Geçirdiği kalp krizi sonucu Ankara’da Hastaneye kaldırılan 23. ve 26. Dönem Elazığ milletvekili Tahir Öztürk’ün vefatını üzüntüsü içerisindeyim. 

Ağabey olarak gördüğüm Tahir Öztürk’ü uzun yıllardır tanımaktayım. Fethi Sekin Şehir Hastanesinde yattığım zaman Tahir Ağabey, tedavi gören rahmetli eşi Mualla Hanımın yanı başındaydı. Zaman zaman beni de soruyordu. Hastaneden ayrılmayan Tahir Ağabey, 29 Temmuz’da da eşi Mualla Öztürk’ü kaybetmişti. Tahir Ağabey bu ayrılığa fazla dayanamadı.

Allah nur içinde yatırsın. Ailesine de sabırlar dilerim.