GÜNDEM

YÜCEL ÇAKMAK'LA ŞEHİR KULİSİ

Araştırmacı yazar Yücel ÇAKMAK’la ‘Şehir Kulisi’ her hafta Elazığ’da gündemi belirliyor…

ŞEHİR KULİSİ

AKP Milletvekillerinin gazetecilerle yıldızı nedense barışmadı.

Önce Mahmut Rıdvan NAZIRLI gazetecilerle atıştı. Bu olayın dumanı yeni sönmüşken bu kez de Ejder AÇIKKAPI, Gazeteci Ahmet Paki KAYMAZ’la sosyal medya üzerinden atışmaya başladı. Bu restleşmeyi buraya taşımak istemezdim ama iddialar dikkatimi çekti.

Bu gazeteci arkadaşımız söylemleriyle parti içinde fitnelik çıkarıyormuş…

Sen neymişsin be arkadaş… Sen tut bir yazı yaz sonra parti de fitnelik çıkar…

Parti teşkilatının iskeleti çok mu esnek? Bir yazıyla hemen çöker mi?

AKP Yetkilileri hemen parti binası girişlerine “Ahmet Paki KAYMAZ gibi fitneci gazeteciler giremez” diye bir uyarı levhası koymaları gerek…

****       ****     ****     ****

Söz bu atışmalardan açılmışken Sayın Ejder AÇIKKAPI’nın bu olay sonrası yaptığı sosyal paylaşıma da dikkat çekmek isterim.

Ahmet Paki KAYMAZ’ın açıklamaları, AKP içinde yaşanan bazı sıkıntıları gözler önüne serdi. AÇIKKAPI sosyal medyadan parti il yönetimine seslenerek, “Hiçbir teşkilat mensubumuzun siyasi hareketimiz içerisine nifak ve fitne sokma hakkı olmadığı gibi, tüm teşkilat mensuplarımızı zan altında bırakmaya da hakları yoktur.

Her bir teşkilat mensubumuz, AK Parti Elazığ İl Başkanlığı binamıza, yuvamıza gelerek aday adayı olacak tüm kardeşlerimize saygı göstererek, teşkilatçılığımız gereği eşit mesafe anlayışını ortaya koyması esastır. Aksi davranış doğru karşılanamaz, yanlışta ısrarda bu davranış mazur görülemez.” diyerek aday adaylarına eşit davranılmasını istedi.

****       ****     ****     ****

Peki, ne olmuştu? Neden bu açıklama yapılmıştı?

Efendim Gazeteci Ahmet Paki KAYMAZ, sosyal medya üzerinden yapmış olduğu paylaşımda AKP’de Beledi Başkan Aday saflarını açıklamıştı. Milletvekillerinin ve il yönetiminin kimleri desteklediğini isim isim açıklamıştı.

Milletvekili Ejder AÇIKKAPI ise, yine sosyal medya üzerinden böyle bir saf tutmanın olmadığını ve gazeteci arkadaşımızı fitnecilikle suçlayan bir paylaşım yapmıştı. Ahmet Paki KAYMAZ ise verdiği isimlerin sosyal medya açıklamalarını paylaşarak tezini savundu.

Ve son noktayı Ejder AÇIKKAPI koydu. AÇIKKAPI, Genel Merkez Teşkilat Koordinatörü unvanını da kullanarak Elazığ İl Teşkilatını tarafsız olma konusunda uyardı

****       ****     ****     ****

Haftalar önce AKP Elazığ Belediye Başkan Adaylığı için genç ve sürpriz bir isim olmasının beklendiği yönünde duyumlarımızdan bahsetmiştik. Hatta bir isim tahmininde bulunmuştum. O isim bir düğünde Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI’nın yanında yer alarak ‘ben değilim’ mesajı vermişti.

Yukarıda yazdığımız ‘Sosyal Medya Savaşları’nda o genç isim ortaya çıktı. Hem genç hem de milletvekili aday adayı… Haydar Evliyaoğlu, yaptığı ziyaretlerle adaylık için ciddi bir çalışma içerisinde bulunuyor. Hatta ‘Sosyal Medya Savaşı’nın çıkış sebeplerinden biri de Haydar Evliyaoğlu olduğu ortaya çıktı. Sosyal Medya paylaşımlarında ŞERİFOĞULLARI ve EVLİYAOĞLU tarafları arasında saflar oluşmaya başlanmıştı.

****       ****     ****     ****

Elazığ, Esat KABAKLI Hocayı dinlemeye doyacak.

Öyle ki son bir haftada iki kez aynı konser heyecanı yaşayacağız.

Esat Kabaklı’yı ilk olarak 3 Ekim’de F.Ü. Atatürk Kültür Merkezi’nde “Türkiye Cumhuriyeti 100. Yılı” kutlama konserinde dinleyeceğiz. Daha sonra 6 Ekim’de yani iki gün sonra 26. Hazar Şiir Akşamları etkinlikleri çerçevesinde yine aynı salonda dinleyeceğiz.

Esat Kabaklı’yı dinlemek tabi ki güzel ama aynı konseri iki gün arayla dinlemek sıkmaz mı?

Hem dinleyeni yorar hem de söyleyeni…