GÜNDEM

''YPG-PYD, PKK'DAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL''

AKP Elazığ Milletvekili Ejder AÇIKKAPI, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) düzenlenen terör saldırısını kınayarak, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi. 

Açıkkapı, "Saldırının zamanlaması dikkat çekici. TUSAŞ, savunma sanayimizin lokomotifi, göz bebeği. Burada üretilen ürünlerin milli savunma sanayimizin gelişmesindeki büyük payını her birimiz biliyoruz. GÖKTÜRK, ATAK, GÖKBEY, AKSUNGUR gibi göğsümüzü kabartan çok önemli ürünlerin burada üretildiğini biliyoruz. KAAN'ın üretim çalışmalarının burada sürdüğünü biliyoruz." diye konuştu. 

Saldırının ardından yayımlanan başsağlığı mesajlarının dikkat çekici olduğunu kaydeden Açıkkapı, "Türkiye'yi dünyada zora sokacak terör örgütleriyle beslenenlerin de yine başsağlığı mesajı sunmaları dikkat çekici ve ikircikli bir yaklaşım olarak görülebilir. ABD'nin ve birçok Avrupa devletinin bir taraftan terör örgütlerini maddi manevi beslerken diğer yönden Türkiye'de meydana gelen bu terör olayından sonra olayı kınamaları çok da samimi görülmüyor." ifadelerini kullandı. 

 PKK'yı terör örgütü olarak gören ABD ve bazı Avrupa devletlerinin YPG-PYD'yi terör örgütü olarak görmediklerine işaret eden Açıkkapı, sözlerini şöyle tamamladı: "Oysa YPG-PYD, PKK'dan başka bir şey değil. Burada harflerin yer değiştirmesi, alfabedeki harflerin A'dan Z'ye kadar ne kadar yer değiştirilirse değiştirilsin bir anlam ifade etmediğini burada söylemek istiyorum yani burada harflerin değişikliği, bunların terör örgütü olma vasfını kaybettirmiyor, gizlemiyor. TUSAŞ'ta çalışan binlerce kişi, dünkü saldırıdan sonra asla geri adım atmadı. Aksine daha bir azimle, daha bir kararlılıkla, daha fazla çalışarak bu şer odaklara daha güçlü cevap verecektir ve bu bilinçtedir."  

Elazığ’a Yeni Yatırımlar ve Müjdeler 

Konuşmasının ikinci bölümünde Elazığ ile ilgili son gelişmelere de değinen Açıkkapı, milletvekilleri ve il yöneticileriyle birlikte yaptıkları Ankara ziyaretlerinden müjdelerle döndüklerini açıkladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Elazığ’la yakından ilgilendiğini belirterek, Hazar Gölü’ne yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi. Bisiklet yolları, yürüyüş yolları ve seyir teraslarıyla Hazar Gölü’nün daha yaşanabilir bir yer haline getirileceğini söyledi. 

Ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile yapılan görüşmelerde de Elazığ’a yönelik olumlu geri dönüşler aldıklarını ifade etti. Özellikle gençlik merkezleri, semt sahaları ve yarı olimpik yüzme havuzlarının yapılacağı müjdesini de paylaştı.