Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanlığı tarafından mahalle buluşmaları kapsamında düzenlenen etkinlikle vatandaşların sorunları dinlenmeye devam ediyor.  

Mahalle buluşmaları kapsamda Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş, Belediye Meclis üyeleri ve parti yöneticileriyle birlikte Rızaiye Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek onların dertlerini dinledi. 

 Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş, Rızaiye Mahallesi’nde vatandaşlarla sohbet ettiklerini ve sıkıntılarını dinlediklerini ifade etti.  

Başkan Karakuş yaşanan sorunların vatandaşı canından bezdirdiğini ifade ederek, “genellikle yoğun su ve elektrik kesintilerinin halkımızı canından bezdirdiğini gördük. Yolların bozuk olması sebebiyle her gün bir vatandaşımızın düşerek kolunu veya dizini kırdığını görüyoruz,” dedi. 

Başkan Karakuş, mahallenin genel olarak yerinde dönüşüm istediğini belirtti ve İstanbul'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un açıkladığı “Yarısı Bizden” projesinin kapsamına Elazığ’ın da dahil edilmesini istediklerini ifade ederek, “Sayın Bakan Murat Kurum, olası bir İstanbul depreminde konutların yıkılmasının ve can kaybının önüne geçmek için sağlam binalarınızdaki riskli yapılarınızı dönüştürelim, 700.000 hibe, 700.000 kredi ve 100.000 taşınma bedeli verelim dedi. Biz de şimdi Elazığ’daki milletvekillerimize diyoruz ki, İstanbul'da olası bir sonucun önüne geçmek için Bakan bey harekete geçmiş, Elazığ zaten iki depremi yaşayarak bu sonucu gördü. Elazığ’ım mahallelerine bir bakın, Suriye'den farksız. Biz de aynı projeyi Elazığ'da uygulayalım. Bu mahalleler sosyal ve ekonomik olarak dönüşsün,” ifadelerini kullandı. 

Başkan Karakuş, bu konunun takipçisi olacaklarını ve her hafta farklı platformlarda dile getireceklerini belirterek, hemşehrilerinden bu projeyi desteklemelerini istedi.  Pandemi, deprem ve son olarak ekonomik krizle boğuşan Rızaiye sakinleri, “Su kesintisinden, elektrik kesintisinden, yıkıntılar arasında her gün asayiş problemlerinden bıktık. Kentsel dönüşüm bekliyoruz. Alt ve üst yapı sorunlarımız var,” diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

Rızaiye Mahallesi Muhtarı Hayrettin Tanyıldızı, Yeniden Refah Partisi'nin sahada aktif olmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. Mahallenin en fazla yıkıntının olduğu yerlerden biri olduğunu söyleyen Tanyıldızı, acilen kentsel dönüşüme ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, “Mahallede hâlâ yıkılmayan birçok bina var. Siyasilerden isteğimiz, ne yapacaklarsa bir an önce başlamaları,” dedi. 

Tanyıldızı  ayrıca, söz verilen Hastane’nin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini de dike getirdi. 

Editör: İzzet TUMAY