GÜNDEM

VALİLER KARARNAMESİ YAYIMLANDI   

Valiler kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan karara göre Elazığ Valiliğinde bir değişiklik yaşanmadı. Elazığlı Tuncay Akkoyun Mardin valiliğine atandı.

Valiler kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan karara göre Elazığ Valiliğinde bir değişiklik yaşanmadı. Elazığlı Tuncay Akkoyun Mardin valiliğine atandı. Elazığlı Türker Öksüz Burdur Valiliğine atandı. Elazığlı Cevdat Atay Şırnak valiliğine atandı. Elazığlı Şahinbey Kaymakamı Hayrettin Çiçek Ardahan Valiliği'ne Atandı.

AKKOYUN, MARDİN VALİSİ OLDU  

Elazığlı hemşehrimiz Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Karaman Valiliği’nden Mardin Valiliği görevine atandı. Akkoyun, 2018 ile 2022 yılları arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürütmüş 2022 yılında ise Karaman Valisi olmuştu.  

ÖKSÜZ, BURDUR VALİSİ OLDU  

Elazığlı hemşehrimiz Kars Valisi ve Kars Belediye Başkanvekili Türker Öksüz Burdur Valiliği görevine atandı. Öksüz, 2018 yılından beri Kars Valiliği ve Kars Belediye Başkanvekilliği görevini yürütüyordu.  

ATAY, ŞIRNAK VALİSİ OLDU  

Elazığlı hemşehrimiz Düzce Valisi Cevdet Atay son kararname ile Şırnak Valiliğine atandı. Hemşehrimiz Atay, 2020 yılından beri Düzce Valiliği görevini sürdürüyordu.  

ÇİÇEK, ARDAHAN VALİSİ OLDU  

Elazığlı Hemşehrimiz Gaziantep’in Şahinbey İlçe Kaymakamı Hayrettin Çiçek, son kararname ile Ardahan Valiliği görevine atandı. Çiçek, 2022 yılından bu yana Şahinbey Kaymakamı olarak görev yapıyordu.   

EROL, ORDU VALİSİ OLDU  

Elazığ Eski Valisi Muammer Erol son kararname ile Yalova Valiliğinden Ordu Valiliği görevine atandı. Vali Muammer Erol 2009 ile 2013 yılları arasında Elazığ Valiliği görevini yürütmüştü.  

O VALİLER MERKEZE ALINDI  

2017 ile 2020 yılları arasında Elazığ Valiliği görevini sürdüren şuanki Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım merkeze alınarak Mülkiye Başmüfettişi görevine getirildi. Ayrıca Tunceli Eski Valisi şuan ki Ordu Valisi Tuncay Sonel de merkeze alınarak Mülkiye Başmüfettişi görevine getirilen isimler arasında yer aldı. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de “Valiler Kararnamesi” yayımlandı. Yayımlanan kararnameye göre birçok şehrin valisi değişti. Elazığ kamuoyu tarafından sevilen, özellikle her kesime eşit bir şekilde yaklaşan Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’ın görev yeri değişmedi. 2 Ekim 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Elazığ Valiliği görevine getirilen Dr. Ömer Toraman özellikle deprem sonrası yapılan çalışmalarda yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için büyük gayret göstermişti.