Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, basın mensuplarıyla bir araya gelerek Elazığ’ı özelinde değerlendirdi. Elazığ’a dair çeşitli konuları gündeme getiren Elazığ Valisi Hatipoğlu; “Basınımızla doğru, şeffaf bir mekanizma oluşturma düşüncesindeyim. İnşallah görev süremiz boyunca çalışacağız. Tek çabam vatandaşlarımızın tamamının ulaşabildiği bir idareci olmak oldu. Elbette ki doğrudan herkesle iletişim kurmam mümkün değil, ama şu kadarını temin edeyim; İdarenin tamamı benim adıma iletişim kurulacak kişiler. Kaymakamlarımız var, kurum müdürlerimiz var. Bunlar bu düsturdan hareketle vatandaşa ulaşacaklar. Bu proaktif dediğim yönetim tarzımı idaremin her noktasında oluşturmak gibi bir düşüncem var. Kaymakamlarımızla, kurum müdürlerimizle, şube müdürlerimizle, ilgili birimle görüşmede tıkanılan her noktanın aslında bana ulaşabilecek noktalara geleceğini ifade edeyim. Bir şekilde ben bunlarla bilgi sahibi olduğum anda nasıl tavır aldığımı tüm memur arkadaşlarımız, vatandaşlarımız görecekler. İnşallah Elazığ’da tüm paydaşlarımızla güzel, verimli ve Elazığ’a faydalı hizmetlerde el birliği ile bulunuruz” dedi.

Ekran Görüntüsü 2024 07 28 161031

''DEPREM GERÇEĞİNİ UNUTMAMALIYIZ''

Kahramanmaraş Depremlerine değinen Elazığ Valisi Hatipoğlu, Deprem gerçeğinin unutulmaması gerektiğini, Elazığ’ı depreme daha hazır bir şehir haline getirmek için çalışacaklarını kaydederek, “Dünyanın hiçbir ülkesinin baş edemeyeceği büyüklükte, ölçekte yıkımla karşılaştı bölgemiz. Maalesef biz zorluklar zamanındaki dayanışmamızı, zorluklar sonrasında biraz unutuyoruz. Deprem gerçeği unutmamız gereken en önemli hususlardan birisi. İnşallah önümüzdeki süreçte özellikle yapılaşma ile ilgili sorunları hep birlikte gidereceğiz. Elazığ’ı her açıdan depreme hazır ve aynı zamanda donanımlı hale getirmekle ilgili bir çaba içerisinde olacağız” dedi.

''HAZAR'IN KİRLENMESİYLE İLGİLİ SORUNLARI BİTİRECEĞİZ'' 

Elazığ’ın genel anlamda temiz olmasıyla ilgili olarak çok özel bir gündemi de takip edeceğini ifade eden Vali Hatipoğlu; “Tokat’ta temiz Tokat ismiyle bir proje başlatmıştık. Ve devam ediyor. Özel idare bünyesinde oluşturduğumuz ekipler köy köy gidiyor. Köylerdeki mezarlıkları, mesire alanlarını, her yeri temizliyorlar. Umuyorum sizlerin de desteğiyle bunun daha güzelini Elazığ’da gerçekleştiririz. Hazar Gölü çevresini temizleyeceğiz. İnşallah sadece Hazar değil, her sorumlu alanı Özel idaremiz. Belediyelerimiz belki sivil toplum kuruluşlarını katarak temizleyeceğiz. Temizliğin olduğu yere insanlar gelir. Temizliğin olduğu yer cazibe merkezi haline gelir. Dolayısıyla da bununla ilgili ayrıca bir gündem yapacağız. İşgaller konusunda bilgileri aldım. Şimdiye kadar o bölgede 8 adet kaçak yapı yıkılmış. 3 adet kaçak yapının ise idare mahkemesince yıkımı durdurulmuş. O idare mahkemesi kararından dolayı sanki burada şey yapılıyormuş gibi bir algı var. Onunla ilgili olarak tekrar bir açıklama yapmadık. Gerek görürsek açıklama yapacağız. Ama ekiplerimiz burası ile ilgili olarak çalışmalarına devam edecekler. Hazar gölü ile ilgili olarak apayrı bir çalışmada bulunacağım. Ayrıca Çevre Bakanımız Elazığ’a geldiğinde Hazar’daki atık su arıtma tesisleriyle ilgili olarak da tekrar bir ödenek çıkardı. Özel İdaremiz imkanlarıyla Hazar’ın kirlenmesiyle ilgili sorunları inşallah bitirmiş olacağız. Yine çöple ilgili olarak vatandaşımız özel idareden görüştüğünü ifade etmiş. Bununla ilgili araştırmayı yaptık. Bundan sonraki süreçte karayolları ekipleri de yol güzergahlarında temizlik yapacaklar. Ortaklaşa tüm kurumlarımızın iş birliği çerçevesinde yapacağız” ifadelerine yer verdi.

‘’HARPUT KÜLTÜRÜNÜ DAHA ÇOK TANITACAĞIZ’’

Kentleşmeyle ilgili sorunların olduğu ifadesini aktaran Vali Hatipoğlu; “Bu konuda biraz zaman istiyorum. İlçeleri dolaşmam gerekiyor. Merkezdeki afet konutları inşaatlarını büyük oranda dolaştım. Eksiklikleri tespit ettik veya yapılması gerekenleri. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum Elazığ’ı çok çok iyi bilen bakanımız. Bu konuda da yaklaşımları son derece olumlu. Kendisine de teşekkür ediyorum. Tüm bunları el birliği ile sabırla inşallah gidereceğiz. Tarımda, sanayide, çevre sorunlarının giderilmesinde pek çok gündemimiz olacak. Tabi buraya turizmi de eklemek lazım. Harput, Türk kültür tarihi açısından çok çok öneli bir merkez. Türkçe’nin aslında Harput Urfa, Kerkük ve Bakü ağızların hemen hemen birbirine yakın olduğu coğrafyalar bunlar. Dolayısıyla da Harput kültürünü çok daha tanıtacak çalışmaları inşallah sizlerin de destekleriyle gerçekleştiririz. Bu sektörlerle ilgili önümüzdeki süreç içerisinde çeşitli çalışmalar ve planlamalar yapmaya gayret göstereceğiz” ifadelerine yer verdi.

‘’ELAZIĞ İNSANI ÇOK MİSAFİRPERVER, YABANCIYA KARŞI HÜRMETKAR’’

Sözlerine devam eden Vali Hatipoğlu; “Asayiş bizim en temel sorumluluklarımızdan ve görevlerimizden birisi. Bunu tavizsiz bir şekilde yerine getireceğiz. Özellikle hızlı kentleşmeyle birlikte belli sorunların ortaya çıktığı bir dönemdeyiz. Bununla ilgili olarak sürekli çalışmalar yapıyoruz. Ama aynı zamanda toplumsal bir dönüşüm anlamında da tekrar önümüzdeki süreç içerisinde bir çalışma yaparız. Elazığ insanı çok hem misafirperver, yabancıya karşı hürmetkar ama kendi arasında biraz tezcanlı gibi. O sevgiyi ve sempatiyi biraz daha birbirimize yapmamız gereken bir noktadayız diye ifade ediyorum. O noktada da çalışmalarımız kayıtsız şartsız, tavizsiz bir şekilde devam edecek. Hep şunu söylediler dışarıda; Elazığ polise, askere son derece seven bir yer. '' Diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Haber Merkezi