01-FOTO-1-     SİBEL  AĞ

Final Eğitim Kurumları Rehberlik Uzmanı Sibel AĞ, 2022 YKS Sonuçlarını Gazeteniz TURAN’a değerlendirirken, adaylara tercih döneminin püf noktalarını anlattı…

SORULARIN KOLAY OLMASI SIRALAMALARI ETKİLEDİ!”
Üniversite Sınavı Sonuçlarının açıklanmasıyla tercih maratonu başladı. Barajın kaldırılması, aday sayısının çokluğu ve geçmiş yıllara göre soruların kolay olması sıralamaları etkiledi. Sonuçların açıklanmasının ardından 3 milyon 243 bin 425 adaydan 1 milyon 61 bin 686'sı üniversiteli olacak…
Konuyla ilgili Gazeteniz TURAN’a özel değerlendirmede bulunan Final Eğitim Kurumları Rehberlik Uzmanı Sibel AĞ, bu sene yapılan YKS’de sıralama ve puanların geçen sene gibi olmadığını belirtti. Özellikle alt sıralarda olanların daha dikkatli olması gerektiğini belirten Sibel AĞ tercih yapılırken sıralama aralığının geniş tutularak, öğrencilerin kendi istekleri doğrultusunda üniversite ve bölüm araştırmaları yapması gerektiğini vurguladı...

02-FOTO-2-     SİBEL  AĞ

“BARAJ PUANI KALDIRILDI, TYT SINAVI’NA EK 30 DAKİKA SÜRE”
Sibel AĞ sözlerine şöyle devam etti; ‘’2022 YKS 18-19 Haziran tarihlerinde yapıldı. Sınava 3 milyon 243 bin 425 aday katıldı. Bu yıl sınavda iki farklılık yapıldı. Baraj puanı kaldırıldı ve adaylara TYT sınavında ek olarak 30 dakika süre verildi. 2022 YKS bildiğiniz gibi 18 Temmuz’da açıklandı. Bu yıl netlere göre sıralamalar daha düşük geldi. Bunun en büyük nedeni sınavın geçen yıla göre daha kolay olması ve soruların doğru yapılma oranının daha yüksek olmasıdır.”

‘’TERCİH KILAVUZU İLE YÖK ATLASI MUHAKKAK İNCELENMELİDİR’’
Final Eğitim Kurumları Rehberlik Uzmanı Sibel AĞ, tercih konusunda şu açıklamalarda bulundu; ‘’Adaylar 27 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında tercih yapabilecekler. Bu süreçte adayların, dikkat etmesi gereken hususlar ise; öncelikle adaylar tercihlerini, başarı sıralamalarına göre yapabilecekler. Tercih yaparken adaylar mutlaka YKS Tercih Kılavuzu’ndan ve YÖK Atlası’ndan yararlanmalılardır. Tercihlerini, uzmanların görüşlerini alarak yapmalarında fayda vardır. Adaylar, tercihte bulunacakları üniversiteleri ve bölümleri hakkında araştırma yapmalı ve özel koşullarını tercih kılavuzundan mutlaka okumalılardır.”

“TERCİH YAPARKEN, SIRALAMA ARALIĞINI GENİŞ TUTMAKTA FAYDA VAR!”
“Adayların 24 tercih hakkı bulunmaktadır. Ancak 24 tercih hakkının tamamını yapmak zorunda değillerdir. Tercih yaparken, adayların sıralama aralığını geniş tutmalarında fayda vardır. Örneğin; adayın sıralaması “100 bin” ise tercihine, 50-85 bin aralığında 3 veya 4 bölüm, 85-115 bin aralığında 10 veya 12 bölüm, 115-120 bin aralığında 3 veya 4 bölüm, 120-150 bin aralığında 3 veya 4 bölüm yazmaları halinde yerleşme şansları daha yüksek olacaktır. YKS tercihlerinde, burslu gelen bölümleri yazacaklar ise adayın bursları ile ilgili koşulları çok iyi araştırması gerekmektedir.”
 

“EN DÜŞÜK BAŞARI SIRALAMA SINIRINA DİKKAT!..”
Final Eğitim Kurumları Rehberlik Uzmanı Sibel AĞ, TURAN’a yaptığı açıklamayı şu sözlerle tamamladı; “Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Hukuk, Mimarlık, Mühendislik ve Eğitim Fakültelerini tercih edecek adayların, bu fakültelerin ilgili bölümleri için bırakılan en düşük başarı sıralama sınırına dikkat etmeleri gerekmektedir. Adaylar, tercih yapacakları bölümler için kendi hedeflerini ve isteklerini, aileleri ve çevrelerinin görüşlerinden muhakkak önde tutmalıdır.’’

Editör: Haber Merkezi