Baskil Belediye Başkanı Tuncer TURUS, 1. Baskil Kayısı Festivali ve Fuarı’nın sona ermesinin ardından teşekkür mesajı yayınlayarak, ‘’Baskil Kayısı Festivali sadece ilçemize ve şehrimize değil aynı zamanda bölgeye ve ülkemize de büyük bir sinerji kattı” dedi. 

Baskil Belediyesi tarafından organize edilen 1. Baskil Kayısı Festivali ve Fuarı sona erdi. 25-28 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen festivalde, çeşitli yarışmalar, geleneksel oyunlar, konserler ve çiftçilerin uygun fiyata tarımsal üretim aletleri satın alabileceği çok sayıda stant yer aldı. 

Baskil Belediye Başkanı Tuncer TURUS, 1. Baskil Kayısı Festivali ve Fuarı’nın sona ermesinin ardından teşekkür mesajı yayınladı.  Başkan TURUS, festivalin ilçenin tanıtılmasında, sosyal ekonomik kültürel katkı sağladığını ifade ederek, katılanlara teşekkür etti. TURUS, “Baskil havasını hissettirme önceliği ile düzenlemiş olduğumuz festival, son derece önemsediğimiz ve desteklediğimiz etkinlikler ile gerçekleştirilmiştir. Festival ilçemizin gözle görünür bir kalkınma hamlesidir. Her ne kadar ilk adımlarını atan bir festival olsak da paneller, çalıştaylar, yarışmalar, çocuklar için eğlenceli oyunlar ve konserlerin yer aldığı festivalimiz; tarım, kültür, eğitim, eğlence ve ekonominin iç içe geçtiği ve birbirini beslediği bir sirkülasyon sağlamıştır. İlçemizin sosyal ve kültürel gelişimine, turizmine, tanıtımına ve dolayısıyla ekonomisine canlılık kazandırmıştır. Hem yöre halkı hem de yerli ve yabancı turistler tarafından bu festival önümüzdeki yıllarda ilgiyle takip edilecek festivallerin arasına katılacağına dair inancım tamdır. Kültürel, sosyal ve ekonomik yaşantımıza değer katan ve bölge ekonomisini canlandıran bu festivalin, ilçemizi, şehrimizi ve ülkemizi geniş kitlelerle buluşturmanın yanı sıra kültürel ve sanatsal değerlerimizin daha iyi anlaşılmasını sağlayacağını da umuyorum. Türkiye’de 6 kayısı bölgesi bulunmaktadır. Bu bölgeler içerisinde Malatya, Elazığ, Erzincan bölgesi dışındaki bölgelerin üretimleri sofralık tüketime yöneliktir. Birinci bölgedeki kayısıların çoğunluğu kurutulmakta ve bölgemiz dünya kuru kayısı üretiminin yaklaşık % 85-90’ını karşılamaktadır. Bu nedenle kayısı üreticimizden, tedarik zincirine oradan da son tüketiciye kadar ilçemiz için çok büyük bir zenginliğe ve değere sahiptir. Düzenlemiş olduğumuz festival ile bu değeri hem tanıttık hem de duyurduk. Baskil’imizin doğa turizminin ve kültürel varlıklarının yanında tanıtılmasına ehemmiyet verdiğimiz bir diğer zenginliği de artık Kayısı Festivali ve Fuarı olacaktır. Festivalin sadece ilçemize ve şehrimize değil aynı zamanda bölgeye ve ülkemize de büyük bir sinerji kattığına gerek yerel gerekse de ulusal basında gördük. Baskil Kayısı Festivali ve Fuarı, Mülkü idare, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinin anlamlı bir örneğini oluşturmuştur. Bizler de yarattığı artı değerle bu festivalin, nice yıllar katlanarak büyümesi ve devam etmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu bağlamda emek veren herkesi katkılarından dolayı tebrik ediyor, destekleri için teşekkür ediyorum. Kıymetli Sponsorlarımız başta olmak üzere; Kurum Kuruluşlarımıza, Belediye Personellerimize, Siyasi Parti Temsilcilerimize, İlimiz Milletvekillerine, gönüllü olarak yanımızda olup yardımlarını esirgemeyen hemşehrilerimize, kıymetli muhtarlarımıza, stand açarak festival boyunca yanımızda olan firmalara, emniyet güçlerimize, hassaten basınımızın güzide temsilcilerine şükranlarımı sunuyor; sevgi ve saygılarımı iletiyorum” dedi. 

Editör: İzzet TUMAY