Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Elazığ Barosu'nu ziyaret ederek, Baro Başkanı Av. Melih Efe, Yönetim Kurulu üyeleri, TBB delegeleri ve meslektaşlarla bir araya geldi. 

Elazığ ziyaretinde Sağkan'a Genel Sekreter Av. Veli Küçük, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Melih Yardımcı, Av. Abdülbaki Çelebi ve Av. Ramazan Erhan Toprak; TÜRAVAK Başkanı Av. Enver Han ile Tunceli Barosu Başkanı Av. Fatma Kalsen eşlik etti. 

Elazığ Barosu tarafından düzenlenen etkinlikte ilk olarak meslekte 40'ıncı ve 50'inci yılını dolduran avukatlar için düzenlenen plaket töreninde konuşan Sağkan, yaklaşık yarım asır boyunca adalet arayışındaki yurttaşların hak savunuculuğunu yapan meslek üstatlarına, hukukun üstünlüğü mücadelesine ve avukatlık mesleğine verdikleri emek için şükranlarını sundu. Meslek üstatlarına plaketlerini Elazığ Barosu Başkanı Av. Melih Efe ile birlikte takdim eden Sağkan, bu özel günü paylaşmaktan onur duyduğunu söyledi. 

Elazığ Baro Başkanı Av. Melih Efe ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Erinç Sağlam, Elazığ Barosuna bağlı meslek duayenleri Av. Faruk Çikoğlu’na, Av. Mehmet Orhan Pekel’e, Av. Tuncer Ruhi Çelik’e, Av. Şemsettin Ersöz’e, Av. Hasan Akkuzu’ya, Av. Kenan Kadıyoran ve Av. Nezaket Özer’e yıllardır meslekte verdikleri hukuk mücadelesi için teşekkür ederek plaketlerini takdim etti. 

Plaket töreninin ardından meslektaşlarla sohbet programına geçildi. Burada TBB'nin yönetim anlayışı ve faaliyetlerine ilişkin bir bilgilendirme yapan Sağkan, kendisine gelen soru, öneri ve değerlendirmeleri de not alarak tek tek yanıt verdi. 

Başkan Efe ve Başkan Sağkan, Elazığ'da beraberindekiler eşliğinde Vali Numan Hatipoğlu, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hamit Çiftçi ve Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Yener’i makamlarında ayrı ayrı ziyaret etti. 

Editör: İzzet TUMAY