İpek Yolu Ulusal Gönüllü Afet Destek Takımı Projesi kapsamında tatbikat yapıldı. İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi’nde yapılan tatbikata AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan NAZIRLI da katılım sağladı.  

 İl Özel İdaresi, AFAD ve İpekyolu iş birliği ile yürütülen İpek Yolu Ulusal Gönüllü AFET Destek Takımı Projesi çerçevesinde hem deprem hem de yangın tatbikatı yapıldı. İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi’nde yapılan tatbikata AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan NAZIRLI, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali ŞİS, AFAD İl Müdürü Osman PIHTILI da katılım sağladı. Tatbikatta senaryo gereği enkazda kalan kişi ekiplerin dikkatli müdahalesi ile kurtarıldı. Ardından gerçekleştirilen yangın tatbikatı da yine başarı ile tamamlandı.  

AFAD İl Müdürü Osman PIHTILI, afet anında yürütülen koordineli çalışmaya dikkat çekti. İpek Yolu Ulusal Gönüllü AFET Destek Takımı Projesi’nin önem taşıdığını belirten AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan NAZIRLI, tatbikatların mahallelerde de yapılması gerektiğini söyledi.    

Editör: Haber Merkezi