GÜNDEM

SÜNNET ŞÖLENİ YARIN DÜZENLENECEK

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan NAZIRLI, geçtiğimiz ay Elazığ’da ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için bir sünnet şöleni gerçekleştirmek için hazırlıklara başlamıştı. Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde toplamda 250 çocuğun sünnet edildiği organizasyonda 18 Ağustos Pazar günü (Yarın) çocuklar için Elazığ İl Özel İdare tesislerinde şölen düzenlenecek ve çocuklara hediyeleri takdim edilecek...

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan NAZIRLI, 18 Ağustos (yarın) günü gerçekleştirecekleri büyük sünnet şöleni ile ilgili açıklamalarda bulunarak, bu sünnet organizasyonunu Elâzığ’da geleneksel hale getireceklerini söyledi.

"250 TANE ÇOCUĞUMUZU SÜNNET ETTİRDİK"

Milletvekili Mahmut Rıdvan NAZIRLI, çocukların yüzünü güldürmek ve bir hayra vesile olmak adına bu yola çıktıklarını söyleyerek, bu noktada kendilerine destek olan paydaşlara teşekkür etti.

NAZIRLI: “2020 depremi 2023 depremi Elâzığ uzun süredir sıkıntılarla boğuşan bir şehir. Buraya milletvekili olduğumuzdan bu yana vatandaşların bu sorunlarıyla ilgileniyoruz, gayret ediyoruz ama bu sıkıntıların içerisinde bir tebessüm çocuklarımızı nasıl mutlu edebiliriz diye hem hayra vesile olacak bir mesele hem Elâzığ’daki hayırseverleri bir araya getirecek bir konu. Çocuklarımızı bu sene hem de bunu geleneksel yapalım dedik. 250 tane çocuğumuzu sünnet yaptırmak istedik. Sağ olsun Elâzığ’daki bütün iş adamlarımız buna çok güzel bir katkı sağladılar. 250 tane çocuk başvuru yaptı. Sosyal hizmetler üzerinden yaptık biz bu başvuruları oradaki gelir durumlarına göre. Sonra Fethi Sekin Hastanesi’nde doktorlarımıza da çok teşekkür ediyorum gerçekten çok büyük bir gayretle bütün bu çocuklarımızın sünnetlerini iki hafta önce tamamladık. Akabinde burada 4-5 tane esnafımızla bir anlaşma yaptık. İsim listelerimizi gönderdik. Çocuklar gittiler oradan sünnet kıyafetlerini aldılar. Kendi bedenlerine göre ve istedikleri şekilde, sabit bir şeyin içine koymayalım diye. Dedik yetmez bu çocuklara biraz daha katkı sağlayalım. İş adamı arkadaşlarımızdan bisiklet istedik. Sağ olsunlar her birine inşallah yarın bisiklet hediye edeceğiz. Yine İstanbul’dan bir iş adamı arkadaşımız dedi ki bende futbol topu göndereyim çocuklara sağ olsun onu da gönderdi. Yine valimizden rica ettik. Özel İdare’nin tesislerinde bu çocuklara şölen yapalım bir eğlence yapalım. Valimize de çok teşekkür ediyorum o da bir katkı sağladı. Yarın çocuklarımızı mutlu edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

"BU ORGANİZASYONU GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ"

Milletvekili NAZIRLI, Elazığ’da bu tür hayır organizasyonlarına her kesimden büyük bir destek olduğunu ifade ederek, gelecek yıl sünnet organizasyonunu ilçelerde de sürdüreceklerini kaydederken, “Bazı şeylere öncü olmak gerekiyor. Bu öncülüğü yaptıktan sonra sağ olsunlar bir tanesi itiraz etmiyor. Hepsi ben ne katabilirim, ne sağlayabilirim, nasıl bir katkıda bulunabilirim diye yarış içerisine giriyorlar. Tabiri caizse hayırda yarışmak için gayret ediyorlar. O yüzden bizim bu birlikteliğimiz, beraberliğimiz için de önemli bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki sene de inşallah şöyle yapacağız. Biz bunu geleneksel hale getirdik ama bütün ilçelerimize bölüştüreceğiz. Yani 20 tane Baskil’de 20 tane Keban’da 20 tane Karakoçan’da yaza bunu yayarak her ilçemizde yirmişer tane yirmi beşer tane çocuğumuzu her sene sünnet ettirip oralara gideceğiz bundan sonraki senelerde.” Şeklinde konuştu.