Kuzey Irak’ta Pençe Kilit Bölgesi’nde, bölücü terör örgütü ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Piyade Sözleşmeli Er Elazığlı Sefer Alan, şehit oldu. 23 yaşındaki Sözleşmeli Er, Elazığ’ın Palu İlçesi Karataş Köyü nüfusuna kayıtlıydı.

51102D65 25B3 440A Adef D33D61B7B58EÇatışmanın ardından şehit Sefer Alan’ın ailesine acı haber, Güneykent Mahallesi’ndeki evlerine ulaştı. Elazığ Valisi Numan Hatipoğulları ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, ailenin yanına giderek başsağlığı dilediler ve destek verdiler. Şehit Sefer Alan’ın naaşı, Elazığ’a getirilecek ve Perşembe günü düzenlenecek resmi törenin ardından toprağa verilecek.

77A28903 E8C3 4E8F Bfd8 2B893Bd8Cbb9

Ayrıca, acı haberin aileye verilmesinin ardından şehidin evine Türk Bayrağı asıldı. Şehit Sefer Alan’ın 2001 doğumlu ve bekar olduğu öğrenildi. Bu olay, bölgedeki güvenlik güçleri için büyük bir kayıp olarak kaydedildi. Ülkemizin birliği ve güvenliği için canını feda eden Sefer Alan, her zaman anılacak.

TURAN Medya olarak Kahraman Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesi başta olmak üzere, Milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz. 

Editör: İzzet TUMAY