ŞEHİR KULİSİ

Elazığ Belediyesi yeni dolandırıcılık metodu için halkı uyardı.

Bazı sosyal medya platformlarında bazı kişi ya da kişiler tarafından, “Elazığ’da büyük fırsat! Elazığ Ulaşım’ın yıl dönümü şerefine sınırlı sayıda üretilen El-Kart’ı kazanın ve toplu taşımada 1 yıl boyunca sınırsız seyahat edin. Sadece 77 TL’ye bu özel fırsatı kaçırmayın.” şeklinde paylaşımları tespit eden Elazığ Belediyesi tarafından, geçtiğimiz günlerde vatandaşların dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulunulmuştu.

Bu tür uyarılara karşı Elazığlılar hala bedava El-Kart kazanmak için bu tür paylaşımlara rağbet ettikleri gözlemlendi. Elazığ Belediyesi ikinci kez uyardı: “Vatandaşlarımızın, Belediyemizin resmi hesapları dışında reklam, ilan, haber gibi paylaşımlara inanmamalarını önemle rica ederiz.”

Geçen hafta Bedavacı Emekli Hıdır Emmi’den bahsetmiştik. Anlaşılan o ki Elazığ’da bedavacılar çoğunluktaymış.

****       ****     ****     ****

Bir çift sözümüzde Elazığspor’a var.

Sezon başından beri dolu dizgin giden Elazığspor’a nazar mı değdi?

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’un 6. haftasında konuk ettiği Menemen FK’ya 3-0 yenilen Çimentaş Elazığspor, geçen sezondan başlayan 31 maçlık yenilmezlik serisine nokta koydu. Bu yenilgi Teknik Direktör Bülent Yenihayat’ın da Elazığspor kariyerindeki ilk yenilgi olma özelliği taşıyor. Bordo-beyazlı ekip, iç sahadaki 15 maçlık yenilmezlik serisini de Menemen FK karşısında kaybetti.
Geride kalan 5 maçta kalesinde 2 gol gören kaleci İsmet Yumakoğulları ise Menemen FK müsabakasında yediği 3 golle grubun en az gol yiyen kalecisi olma unvanını kaybetti.

Menemen maçı öncesi sosyal medya üzerinde bir medya mensubu kardeşimiz Elazığspor’un yenileceğini ve bu maç üzerine bazı yöneticilerin iddia oynadığını iddia etmişti. Bu iddia bir tesadüf mü yoksa gerçek miydi? Nedense Yöneticiler bu iddia karşısında sessiz kalmıştı.

İddialı demeçlerinden sonra bu medya mensubu kardeşimiz tehditler karşısında bu yöneticileri açıklayacağını belirtmişti. Adli mercilere şikâyette bulunan O arkadaşımızın açıklamaları merakla bekleniliyor.

****       ****     ****     ****

Son günlerde hatta son yıllarda sosyal medyada bir fotoğraf paylaşılıyor.

Fotoğraf, 1972 yılında Elazığ’da çekilen “Cemo” adlı filminin Başrol oyuncusu Türkan Şoray ile Elazığlı bir ailenin çektirdiği bir fotoğraf…

O ailenin ise kim olduğu hakkında bir açıklama yer almıyor. Ama o aile Elazığ’ın en tanınmış ailelerinden biridir.

Fotoğraftaki aile Turan Turan’ın Ailesi…

2020 Yılında yitirdiğimiz Turan Turan, eşi Sıdıka Hanım ve oğulları Murat ile Eşref Turan… Elazığ Basının duayen isimleri.

5 Ağustos 1930 Tarihi’nde Elazığ’da dünyaya gelen Turan Turan, çocukluk döneminde gazetecilik ve matbaacılık sektörüyle tanışmıştır. Bir dönem sinema sektöründe de başarılı çalışmalar imza atan Turan Turan, Elazığ’da çekilen birkaç film de rol aldığını biliyor musunuz?

14 Ağustos 2020 Tarihi’nde, 90 yaşında ebediyete intikal eden Turan Turan, bir kez daha rahmetle anıyoruz.

****       ****     ****     ****

Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı denetimler kapsamında taklit ve tağşiş yapanlara ilişkin listelere her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Son yapılan testlerde Elazığ’da taklit gazeteciler tespit edildi.

Kendilerini gazeteci olarak gösteren klavye gazetecilerinin, ulusal haber ajanslarının sitelerinden aldıkları haberlere kendi imzalarını attıkları tespit edildi. Bu taklitçi gazetecilerin sınırlarını daha da aşarak kendilerini Ünlü Araştırmacı Gazeteciler Uğur Dündar, Fatih Altaylı ve Müge Anlı yerine koydukları gözlemlendi.