ŞEHİR KULİSİ

Araştırmacı yazar Yücel ÇAKMAK’la ‘Şehir Kulisi’ her hafta Elazığ’da gündemi belirliyor…

MHP Milletvekili Sayın Semih Işıkver katıldığı televizyon programında Çimento Fabrikası’nın taşınması için 1 Milyon Euro taahhüdünde bulundu.

Yani 37.570.000 TL…

Diğer vekiller de bu rakamı taahhüt eder mi bilinmez?

Çimento Fabrikası sahiplerinin fabrikayı İstanbul’a taşımak için 80 milyon TL istediği iddiası söz konusu…

İşletmeler şöyle veya böyle Elazığ’dan bir bir gidiyor. Yerleri dolacak mı?

Sayın Işıkver neden fabrikanın kapanması yönünde 1 milyon Euroluk kampanya başlatıyorsunuz?

Teknolojimiz ilerledi. Fabrika rehabilite edilebilir. Sayın Işıkver’in teklif ettiği 1 Milyon Euro kampanya ile fabrikayı satın alalım ve rehabilite edelim…

****       ****     ****     ****

Bu aralar Elazığ’daki Sivil Toplum Örgütlerine kafayı taktım.

Şehir Merkezindeki derneklerin sayısını bir arkadaşa sordum. Yaklaşık 200 rakamından bahsetti. Bu dernekleri henüz öğrenemedim.

Bazı derneklerin faaliyetlerini sosyal medya aracığıyla takip ediyorum.

Kimisi haftada bir meşk ediyor kimisi de zarf içinde ihtiyaç sahiplerine para dağıtıyor.

Bu zarfların içinde ne kadar para olduğu bilinmez ama yetkililer tarafından kontrol edilebilir.

Bu paralar nereden geliyor? Eğer bağış yapılıyorsa makbuzları var mı?

Bildiğim kadarıyla bazı dernekler kira ödemede bile sıkıntı yaşıyor. Hatta Elazığ Belediyesi yine bazı derneklere kira yardımı yapıyorlar.

Gel de merak etme zarfla dağıtılan paralar nereden geliyor? Bazı derneklerde sadece tabelada görülüyor.

Bazı derneklerde isimleriyle dikkat çekiyor? Örneğin, ‘Çatkatı Derneği’, ‘Şuurlu Öğretmenler Derneği’ gibi…

Cuma günleri camilere para toplanır. Bu paralar nerelere harcanır? Bu paralar kayıt altına alınır mı? Bir de bu paralar dernekler hesabına aktarılır mı?

Dernekler masaya yatırılmalı ve incelemeye alınmalıdır.

****       ****     ****     ****

Eski Elazığ Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan’ın 25 yıl önce Elazığ'da başlattığı “Bıçağı Bırak Kalemi Al” kampanyası, bu kez de “Silahı Bırak Tesbihi Al” şekliyle yeniden başlatılsın.

Çünkü Elazığ halkı mermilerin arasında yaşıyor. Haftada bir cinayet haberleri basına yansıyor. Elazığ artık ‘huzur adası’ unvanını kaybetti. Eskiden tesbih taşınırdı ceplerde şimdi ise belde silah taşınıyor.

Bu silahlar nereden ve nasıl geliyor. Sorun burada… 

Fabrikalar bir bir kapanıyor. Gakgolar işsiz kalıyor. Sinirler gergin oluyor. Ufak bir tartışmada mermiler havada uçuşuyor.

Öte yandan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan suç oranı verilerine göre, Elazığ güvenli şehirler arasında yer alarak dikkat çekti. Suç oranlarının değerlendirildiği çalışmada, Elazığ'ın ilk 10 şehir arasında bulunmaması, kentin huzur ve güvenlik açısından olumlu bir tablo sergiledi.

Gel de inan…

****       ****     ****     ****

Maral’ın Türküsünü dile dolayan ‘Bir Garip Bedo’ Bedri Yücel, Tel Kebap’ı ve Tırnak Pide yiyerek gününü gün ediyor.

Sayın Yücel son olarak susuz kalan insanların bir araya gelip dernek kurmasını istedi. Yücel yazısında, “Az kalsın unutidim, derneğin adını da "Ada Şehri Elazığ'ın Susuz İnsanları", kısaltılmış şekliyle "AŞESİ-DER" koysunlar. Dernek başkanı olarak bir isim düşündüm, ama adını sölemim, kendi aralarından seçsinler. Sonra derler ki "Kendi tanıdığını seçtirmeye çalişi." Merak etmeyin, o ismi ortak arkadaşlarımız hemen tahmin etmişlerdir.”

Evet tam derneklerden bahsetmişken yeni bir dernek kurma teklifi geldi.

Sayın Bedri Yücel daha önceden hayali BEKODER’in kurmuştu. Başkanlığını ise kendi yapmıştı. Bedri Yücel kartvizitine bir unvan daha eklemiş oldu: “Dernek İsmi Uzmanı…”

****       ****     ****     ****

Geçen hafta yazımızı elimizde olmayan nedenlerden dolayı yayınlayamadık. Ablalarımı yitirmem ve İstanbul’da ev adresimi değiştirmeden dolayı yazamadık. Bu nedenlerden dolayı sizlerden özür dilerim.