ŞEHİR KULİSİ

Araştırmacı yazar Yücel ÇAKMAK’la ‘Şehir Kulisi’ her hafta Elazığ’da gündemi belirliyor…

ŞEHİR KULİSİ

Değerli Kardeşim ve Turan Yazarlarından Aygün Çam, yurt dışına açılmaya devam ediyor.

Önceki yıllar Almanya’ya giden Çam, bu kez de Üsküp de Elazığlı aradı. Üsküp ile Harput arasında kültürel bir bağ arayan Çam, hava aldı. Çam yazısında, “Üsküp kentine iner inmez bir Elâzığ havası aldım açıkçası. Havası, suyu maneviyatı Harput'a benzer durumdaydı.” diye kaleme aldı.

Üsküp’ü altını üstüne getiren Çam, sonunda TİKA’da Üsküp Koordinatörü olarak görev yapmış olan bir Elazığlı buldu.

TİKA Başkan Yardımcısı Hemşerimiz Dr. Mahmut ÇEVİK, 2012 yıllarında Üsküp koordinatörü olarak görev yaparken birçok başarılı çalışmaya imza atmış. Yani bir Gakgo, Üsküp’de iz bırakmış.

Aygün Çam, “Üsküp-Harput Türk Kültür Gecesi" adı altında bir etkinlik düzenlemek için şimdiden kolları sıvamış görünüyor.

****       ****     ****     ****

Türkiye’nin en huzurlu ve en zeki illeri açıklanıyor. Bu ve buna benzer listelerde gözlerimiz Elazığ’ı arıyor. Ama yok…

Önce çevre illerden başlayan göç zamanla uluslararası olmaya başladı. Elazığ’ı mesken tutanlar beraberinde kavgalarını ve silahlarını da getirdiler. 

Doğunun Paris’inden Doğunun Teksas’ına terfi eden Elâzığ, huzursuz bir şehir havasına girmiş bulunmaktadır. Kavganın yaşanmadığı bıçakların çekilmediği kurşunların uçuşmadığı bir günü arar olduk.

****       ****     ****     ****

AKP ile MHP arasındaki ittifak Elazığ’da çatırdıyor mu?

Seçim bittikten sonra MHP Milletvekili Semih Işıkver, AKP Milletvekillerini hedef alan açıklamalarını buradan yazmıştık. AKP Milletvekilleri ise kendi aralarında yaşanan çekişmeden ötürü bu kavgadan uzak durdular. MHP Elâzığ Teşkilatına bağlı medya kuruluşları bu sefer AKP’de yaşanan olumsuz olayları gündeme taşımaya başladılar. Son olarak AKP Keban Teşkilatındaki gençler arasında yaşanan kavga gündeme getirildi.

AKP’ye bağlı medya kuruluşları da bu atağa karşı cevap vermek için MHP’ye yakın siyasilerin eski dosyalarını açacaklarmış diye duyum aldım.

Medyada yaşanan kutuplaşma iyice açığa çıkmaya başladı. Yeni medya grupları veya el değiştiren medya grupları olabilir…

****       ****     ****     ****

Şüphem kalmadı. Yapay Zekâ hayatımıza iyice girmeye başladı.

Sosyal Medyada artık Yapay Zekanın belirlediği konuları sıkça görmeye başladık.

Mesela Yapay Zekaya göre Elazığ’da en ucuz kiralık evler Keban’daymış…

‘Yapay Zekaya göre….’ açıklamalarını sıkça görmeye başladık.

Elazığ’da bazı köşe yazılarını zaman zaman okuyorum. Çoğu yazı hazır klişe gibi görünce aklıma Yapay Zekâ geldi. Acaba bu yazılarda Yapay Zekayla yazılmış olabilir mi?

Anahtar kelimeleri yaz Yapay Zekâ sana yazı yazsın…

****       ****     ****     ****

Son günlerde Elazığ TOKİ Evlerinde satılık ilanları dikkat çekiyor.

Bu TOKİ Evleri deprem sonrası yapılan evler. Yani TOKİ Evleri, evleri depremden sonra hasarlı olan veya yıkılan kişilere yapılan evler… Anlamadığım bu insanlar TOKİ’den ev almak için o kadar uğraş verdiler, feryat figan eylediler bu evleri almak için. Şimdi de satmak için sayfa sayfa ilan veriyorlar. O ki satacaktın niye başka depremzedenin hakkını gasp ettin?

TOKİ yetkilileri bu evleri verirken bu evlerde depremzedelerin kendisinin oturması yönünde bir sözleşme yapmadı mı?

Benim aklım ermedi…