Ulusal basında iktidar yanlısı TV kanallarının haberlerini izliyorum. Bütün kanallar CHP ve İYİ Parti’de yaşanan istifaları en ince detayına kadar ekranlara taşıyor. Öyle ki en küçük yörede yaşanan istifa olayı abartılı olarak gündeme getiriliyor. Nedense AK Parti’de yaşanan istifalar ise gündeme getirilmiyor. Özellikle Elazığ’da yaşanan istifaların esemesinden bahsedilmiyor. AK Parti’den aday adayları, belde başkanları, siyasette aktif isimler birer birer istifa ettiler. Ama ulusal basın suskun…

Ulusal basın 3 maymunu oynuyor.

****       ****     ****     ****

AK Parti, 31 Mart Yerel Seçim öncesinde Elazığ’a neredeyse çıkarma yapıyor.

Kavgaları ve istifaları unutturmak isteyen AK Parti Elazığ İl Teşkilatı karşı atağa geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Elazığ’a gelmesi iptal olduktan sonra Bakanlar ve Genel Başkan Yardımcıları ardı ardına Elazığ’a gelmeye başladı. 31 Mart’a kadara da yeni isimlerin gelmesi de bekleniliyor.

Süper Kupa Finalini Şanlıurfa’ya kaptırdık, bari gelen üst düzey isimler yeni seçim müjdeleriyle gelirler.

****       ****     ****     ****

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’a Elazığlı iş adamları tepki gösterdi.

Geçtiğimiz hafta Elâzığ Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen “Türkiye Yüzyılında Çalışma Hayatı Buluşmaları” toplantısı saat 18.00’de başlaması gerekirken saat 19.30’da başlaması tepkiyle karşılandı. Toplantının başlamasını bazı iş adamları sessizce beklerken bazı iş adamları ise tepki amaçlı toplantıyı terk ettiler. Toplantıya katılmayan iş adamları daha sonra sosyal medyada tepkilerini dile getirdiler.

****       ****     ****     ****

Yerel Seçim Kampanyaları tüm hızıyla devam ederken CHP Milletvekili Gürsel Erol, TBMM’ne verdiği soru önergeleriyle dikkat çekiyor.

Partisinin seçim kampanyasına katkı vermediği yönünde eleştiriler alan Milletvekili Gürsel Erol’un soru önergesi verdiği konular üzerine bir basın metni servis edildi. Servis edilen basın metninde Milletvekili Erol’un birçok konuda soru önergesi verildiğine dikkat çekildi.

CHP’liler seçim arifesinde Milletvekili Erol’un seçim kampanyasına iştirak etmediğine dikkat çekerek, 1 Nisan’da hüsrana uğramaktan korkuyorlar.

****       ****     ****     ****

Yerel seçimler için geçici aday listeleri YSK’ye teslim edildi. Sandıkların meydana gelmesi bekleniliyor.

Açıklanan geçici aday listelerde kadın adaylarının sayısı ve hangi partiden oldukları da belli oldu.

Şu ana kadar 4 ilçemizde kadın belediye başkan adayı görünüyor. Mevcut Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı yeniden AK Parti’den aday olurken, Ağın İlçesinde DEVA Partisinden Çiydem Akyol, Karakoçan İlçesinden DEM Partisinden Songül Düzgün ve Maden İlçesinden DEVA Partisinden Güler Üzek aday görünüyor.

İl Genel ve Belediye Meclis Üyeliklerinde ise kadın kontenjanları bulunuyor.

****       ****     ****     ****

Biraz da seçim bilgisi verelim.

Elazığ Belediye Başkanlığı için 2019 yılında 241 bin 886 olan seçmen sayısı 2024 yılında 268 bin 650 olarak açıklandı. 2019 yılında 189 bin 095 seçmen sandık başına giderek oy kullanmıştı. 

YSK Başkanlığınca 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde bazı illerde oy verme saatlerinde değişikliğe gidildi. Kesin adaylar, 3 Mart'ta açıklanacak. Aynı gün, birleşik oy pusulasının basımına başlanacak.

29 Şubat'ta başlayacak seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı, 24 Mart'ta tamamlanacak.

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine 35 parti katılacak. Oy pusulasında, AK Parti pusulada 1. sırada, İYİ Parti ise 2. Sırada, CHP 18. sırada, MHP 31. sırada yer aldı.

Güneşin doğuş ve batış saatlerine ilişkin değerlendirmelere göre, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak değiştirildi. Diğer illerde oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri ise 08.00-17.00 olarak belirlendi.

Editör: Yücel ÇAKMAK