Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Fast Company Türkiye Dergisi tarafından bu yıl üçüncüsü açıklanan “100 Kadın Patron” listesinde 17’nci sırada yer aldı. Seza Çimento Fabrikası’nın bölgede 10 bin kişinin hayatına dokunduğunu hatırlatan Prof. Dr. Açık, “Önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi planladığımız yeni yatırımlar, kapasite artırma ve maliyet düşürme çalışmalarımız neticesinde istihdamımızı artırmaya, bölgemize ve ülkemize katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.
Cumhuriyet tarihi boyunca Doğu Anadolu Bölgesi’ne yapılmış en büyük özel sektör yatırımları arasında yer alan Seza Çimento’nun Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Fast Company Türkiye Dergisi tarafından bu yıl üçüncüsü açıklanan “100 Kadın Patron” listesinde yer aldı. Kadın girişimciler tarafından kurulan şirketlerin 2021 yıl sonu cirolarına göre oluşturulan listenin 17’nci sırasında yer alan Prof. Dr. Açık, böylece üst üste üçüncü kez listeye girdi.
Prof. Dr. Yasemin Açık: “Yeni yatırımlarla bölgemize katkı sağlayacağız”
Fast Company Türkiye’nin listesinde yer alması hakkında bir değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Yasemin Açık, “Seza Çimento Fabrikası’nın faaliyetlerine başladığı 2016 yılından itibaren bir yandan şirketimizi büyütürken bir yandan da bölge halkına katkı sunmayı hedefledik. Günümüz itibarıyla 500 kişiye istihdam sağlıyor, çalışanlarımızı, tedarikçilerimizi, tüm diğer paydaşlarımızı ve ailelerini de düşündüğümüzde bölgede yaklaşık 10 bin kişinin hayatına dokunuyoruz. Önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi planladığımız yeni yatırımlar, kapasite artırma ve maliyet düşürme çalışmalarımız neticesinde istihdamımızı artırmaya, bölgemiz ve ülkemiz için değer yaratmaya devam edeceğiz” dedi.
“Kadınları iş hayatına katılımları için cesaretlendiriyoruz”
Kadınların iş hayatında, özellikle de üst kademelere yükseldikçe görünmez engeller ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Prof. Dr. Açık şöyle devam etti; “Faaliyet gösterdiğimiz çimento sektörü her ne kadar erkek egemen olarak görülse de Seza Çimento olarak erkeklerin çalıştığı her alanda kadınların da çalışabileceğini çok iyi biliyoruz. Fabrikamızda her geçen dönem kadın yönetici, mühendis, ofis çalışanı, laboratuvar görevlisi sayısı artıyor. Ancak biz kamyon kullanan, beton santrali operatörlüğü yapan kadın çalışanlarımızın olmasını da çok istiyoruz. Henüz bunu sağlayamasak da çok uzak olmayan bir gelecekte bunların da olacağına inanıyor, bu konuda kadınları cesaretlendiriyoruz. Öte yandan iş hayatında eşitliğin sağlanması şirketler için de yüksek performanslı ve sürdürülebilir bir yönetimi beraberinde getiriyor. Dolayısıyla hem toplumsal refahımız hem de finansal sürdürülebilirliğimiz için toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamalı, bu eşitliği sağlayıncaya kadar kadınları her alanda desteklemeliyiz.”