GÜNDEM

PROF. DR. HARDALAÇ, REKTÖRLÜĞE ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkan Prof. Dr. Fırat HARDALAÇ Fırat Üniversitesi Rektörlük Adaylığını açıkladı...

Fırat Üniversitesi mezunu, Fırat Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapan Gazi Üniversitesi mühendislik fakültesi elektrik elektronik mühendisliği bölüm başkanı Prof. Dr. Fırat Hardalaç, Fırat Üniversitesi Rektörlük Adaylığını resmen açıkladı. 

1964 yılında Elazığ'da doğan Prof. Dr. Hardalaç, 1987 yılında Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 16 yıl boyunca Fırat Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapan Hardalaç, 1997 yılında Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesinde Tıbbi Cihazlar Bakım- Onarım ve Kalibrasyon Merkezini kuran Hardalaç, “Gazi Üniversitesi öğretim üyeliği görevi yaparken Elazığ’ımıza Üniversite-Sanayi İş birliği kapsamında “Teknoloji Geliştirme Bölgesi – Fırat Teknokent” kurulması için yoğun çabayı gösterdim ve o dönemde yapılan birliktelik ve iş birlikleri sonucunda 20 Mayıs 2007 yılında kuruldu” dedi. 

Açıklamasında, Fırat Üniversitesi’ne neden aday olduğu ile ilgili de cümlelere yer veren Prof. Dr. Hardalaç, “Fırat Üniversitesi'ne olan bağlılığım ve bu kurumda geçirdiğim yıllar, üniversitemizin tanıtımı, en çok tercih edilmesi, yüksek puan alması gibi potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için gerekli vizyona sahip olduğuma inanıyorum. Eğitim ve araştırma kalitesini arttırmak, inovatif projeleri desteklemek ve üniversitemizin uluslararası alanda tanınırlığını arttırmak için bu göreve talip oldum. Ayrıca, öğrenci ve akademik kadromuzla iş birliği içinde çalışarak, katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışı sergilemek istiyorum. Üniversitemizin geleceğine güçlü bir yön vermek ve mevcut potansiyeli daha da ileriye taşımak amacıyla bu göreve aday oldum" ifadelerine yer verdi.