POMPACI MÜLAYİM!

Kimse ucuz kahramanlık yapmasın, insanları kırmasın… Değmez vallahi değmez, billahi değmez… Kimseyi kırmaya değmez, üzmeye de değmez… Üç günlük dünya yani. Adam gibi yaşayıp, adam gibi ölmek varken, adam suretinde 'madam’ kılığına girmenin, 'madam’ gibi maske takıp çamur atmanın ne anlamı var? Değil mi? 
Değerli okurlar; teknolojinin hayatın içinde değil de sadece parmakların ucundaki varlığından söz etmek gerekirse, bilgisayar başında kahraman olup ahkam kesip esen ve yağmasa da gürleyen fakat, iş icraata gelince ‘Pompacı’ Mülayim diye adlandırdığım bir kitle oluştu.  

Evet, aynı Köroğlu'nun dediği gibi “Tüfek icat oldu mertlik bozuldu”. Bırakalım yüz yüze görüşmeyi birbirini hiç tanımayan, görmeyen kitlelerin klavye üzerinde akıllara zarar yazışma, atar\gider yapma, yalan-yanlış paylaşımlarına şahit oluyoruz. 
Maalesef birileri insanları bilgilendirici paylaşımlar yerine sosyal medya hesabını fotoğrafsız, isimsiz ya da ‘sahte’ isimle oluşturuyorlar. Bu kişi veya kişiler kendi şahsi hesaplarını başkaları üzerine empoze etmek, çamur atmak, iftira atmak vb. insanlıkla, ahlakla bağdaşmayan şekilde kullanmaktan hiç çekinmiyorlar. ödlekliğin veya korkaklığın en bariz örneğini kendilerine şiar edinip, adamlığa ve insanlığa yakışmayacak şekilde sosyal medya hesabı üzerinden sahte hesap ve isimlerle insanları rencide etmek işte bu Klavye kahramanı birkaç zavallının işi. Ben, bu ne idüğü belirsiz 'zavallıları’ ikiye ayırıyorum. Bunların birincisi para ve menfaat karşılığında ‘kul’ hakkını hiç düşünmeden insanlara iftira atanlar, ikincisi ise ‘şeytanın yolunu kendi yolu olarak benimsemiş ve şeytana köle olmuş münafıklar... Kısacası; kahramanlık sahte isim ve profillerle sosyal medya hesabından insanlara saldırmak değildir. O yüzden; en güzeli kiminle hesabınız varsa yüz yüze görüşün, konuşun ve anlaşın. Konuşmak iyidir arkadaş yeminle…! Hayvan hayvanken (haşa hor görmek olarak anlaşılmasın mübarekler) koklaşa koklaşa anlaşıyor. O yüzden; tatlı aşı acı etmenin kimseye faydası olmaz. Yeminle; insanlıktan kimse zarar görmemiş bu güne kadar. Üç günlük dünya misali; bugün var, yarın yokuz vesselam… Esen kalın değerli okurlar...