Elazığ’ın Palu ilçesinde, hayırsever iş insanı Mehmet Çetin tarafından 12 derslikli bir ortaokul inşa edilmesi için ilk adım atıldı.  

Elazığ Valiliği’nde düzenlenen imza törenine, Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Palu Kaymakamı Hulusi Teke, Kovancılar Kaymakamı Mustafa Dilekli, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit ve hayırsever iş insanı Mehmet Çetin katıldı. İmzalanan protokolle birlikte, ilçede eğitime kazandırılacak yeni okulun temelleri resmen atılmış oldu. 

İmza töreninin ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Açıkkapı, Palu’lu hemşehrisi Mehmet Çetin’e eğitim öğretime olan katkısı için Palu ve Elazığlı hemşehrileri adına teşekkür ettiklerini belirterek, şunları söyledi: “Bugün burada sadece bir protokol imzalamadık; aynı zamanda çocuklarımızın hayallerine, Palu’nun aydınlık geleceğine bir imza atmış olduk. Sayın Mehmet Çetin’in bu değerli katkısı, ilçemizin çocuklarına yeni ve modern bir eğitim imkanı sağlayacak. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin daha iyi şartlarda eğitim görmesi hepimizin en büyük hedeflerindendir. Bu anlamlı proje, sadece bugünümüzü değil, yarınlarımızı da aydınlatma yolunda atılan güzel bir adımdır. Ben buradan tekrar İş insanı Sayın Mehmet Çetin’e bu kıymetli bağışı için hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum. Palu’muza, Aziz şehrimize Elazığ’ımıza hayırlı ve uğurlu olsun.” 

Editör: İzzet TUMAY