ÖZEL GÜNLER VE HAFTALAR

Zaman zaman duyarız; Bugün falanca gün, filanca gün diye...

Merak edip Şöyle bir baktım da, 2023 yılı içerisinde, Ocak Ayında 8, Şubat Ayında 6, Mart ayında 15, Nisan Ayında 17, Mayıs Ayında 15, Haziran Ayında 7, Temmuz Ayında 10, Ağustos Ayında 4, Eylül Ayında 8, Ekim Ayında 15, Kasım Ayında 14, Aralık Ayında 13, Toplamda 132 Gün özel gün var. Bunların bir kısmı tek gün, bir kısmı Hafta olarak anılıyor veya kutlanıyor. Hatta bir günde iki özel günün çakıştığı günler bile var.

Neler yok ki; Dini günler, Bayramlar, İnsanları, Bitkileri, hatta dağları taşları ilgilendiren günler bile var. Ama hepsi insanlık için!

Ekim ayının 10 – 17 aralığında 6 özel gün var. Peki biz bu günleri kutlamakta haklı mıyız?

Bunları teker teker incelediğimizde ne kadar garip bir durumda olduğumuzu görmek mümkün.

10 Ekim Salı Dünya Ruh sağlığı günü;

Peki, ülkemizdeki insanların ruh sağlığı yerinde mi? Türk insanında görülen ruhsal hastalık oranı %17,2'dir. Bunu doktorlara yansıtmayanlar hariç, neredeyse her 5 kişiden biri ruhsal sıkıntı yaşıyor. Yani huni ile kutlamalara katılmaya çok kalmamış.

11 Ekim Çarşamba Dünya Kız Çocukları günü;

Cennet Ülkemizde 2022 yılında (334) hemen hemen her gün bir kadın cinayeti işlenirken hemen hemen her üç günün ikisinde ise (245) şüpheli kadın ölümü gerçekleşmiş. Kadınımıza, Kızımıza sahip çıkamıyoruz ama günü kutlamayı ihmal etmiyoruz.

13 Ekim Cuma Dünya Konut Günü;

13 Ekim Cuma günü Dünya Konut günü ama Türkiye Konut günü değil galiba! Ülkemizdeki insanların %40’ı konut sahibi değil. Ya kiracı ya da bir tanıdığının veya akrabasının evinde oturuyor.

15 Ekim Pazar Dünya El Yıkama Günü;

Bu konuda son yıllarda bir çalışmaya rastlamadım ama belki de iyi olduğumuz tek davranış bu. Sabun ile el yıkama sıralamasında bir İslam ülkesi olan Suudi Arabistan ilk sırada yer alırken, Türkiye Dünya sıralamasında 6. Sırada. Bu da İslam’ın Temizliğe verdiği önemin göstergesi olsa gerek. Pandemi sürecinde, bu alışkanlık birçok insan tarafından kazanılarak Covid 19 birçok ölüme rağmen belki de hayra vesile oldu.

16 Ekim Pazartesi Dünya Gıda günü;

Gıda günü olmasına gıda günü de, TÜİK verilerine göre yoksul oranı %14 civarında tespit edilirken, Muhalif kaynakların tespitine göre Türk Halkının %60’ı Yoksulluk sınırının altında. Yani yeterli gıda alamıyor.

17 Ekim Çarşamba Dünya Yoksullukla Mücadele Günü;

Yoksullukla mücadele gününün, Dünya Gıda gününün hemen arkasından gelmesi de sanki kasıtlı tespit edilmiş gibi. Ülkemizde halkın %60’ı yoksullukla mücadele ederken bu çok önemli günü kutlamadan olmaz. Hadi hep beraber kutlayalım...

ELAZIĞSPOR İÇİN ACİL YAPILACAKLAR!

Bir yandan Kutlama yaparken bir yandan da her Elazığlı’nın olması gereken ortak takımı 3Gen Holding Elazığspor zor günlerden geçiyor. En son Ergene Velimeşespor’a 1-0 mağlup olarak galip gelememe serisine bir yenisini daha ekledi. Şampiyonluk parolasıyla yola çık, 3. Lig’in 5. Haftası’nda son sıraya demir at. Yediği gol sayısına bakılırsa durumu iyi bile denilebilir. Beş haftada yediğimiz gol sayısı sadece üç. Bu Lig’in ortalamasının çok altında. Ama Futbolun meyvesi gol. Atamayınca alacağın puan en fazla bir!  Beş maçta atılan tek gol, üç puan getirseydi ona da şükür diyecektik ama nerde? Takımlarda işler kötü gidince önce teknik kadronun işine son verilir. 3Gen Holding Elazığspor’da da bu oldu. Ama bu da kısa vadede işe yaramadı. Başarısızlık devam ediyorsa başka tedbirler almak gerekir. Bunlar; başka profesyoneller ile yolları ayırmak, bazı Futbolcuları kadro dışı bırakmak ve yönetimin istifa etmesidir. Sıradaki tedbir nedir bilmem ama ben olsam takımı yapandan başlarım. Kim bu kadroyu oluşturduysa cezasını çekmeli. Yoksa Elazığlı, Elazığspor üzerinden menfaat kovalayanlara gereken cezayı keser. Demedi demeyin!