O SENE BU SENE Mİ?

  Uzun bir zamandan sonra siz değerli okurlarımla, TURAN Gazetesi vesilesiyle tekrar buluşmaktan dolayı mutlu ve heyecanlıyım. Elazığspor’umuzun menfaatleri doğrultusunda doğru bildiklerimi, teknik analizlerimi, çekinmeden cesurca yazarken merakla bekleyeceğinizi, okuyacağınızı umuyorum.

   Yıllar sonra, cefakâr taraftarımızın beklediği şampiyonluğa oynayan bir takım izleme özlemi bu sene bitecek diye iddialı söylemler, demeçler verildi. Zira sezon başı yapılan transferler; bütün Elazığspor sevdalılarına “O sene bu sene” dedirtti. Elazığspor, Selahattin DİNÇEL yönetiminde çıktığı 3 maçta 2 puan alarak hayal kırıklığı yarattı. Oynanan 3 maçta vasatı aşan oyuncu sayımızın azlığı, şampiyonluğa oynayan bir takım için kısır bir ofans görüntüsü taraftarın tepkisini çekmeye yetti.

   Klasik 4-2-3-1 sistemi ile takımı oturtmaya çalışan DİNÇEL, oyuncuların bireysel performans yetersizliğinden dolayı hedefteki kişi olarak gösteriliyor. Kalede Hakan, savunmada; Berşan- Metin-Burak-Hasan, orta alanda; Mikail-Soner-Burhan-Fatih-Beykan, forvette de ise Bahattin ile maça başlayan takımımız sahadan bir puan alarak ayrıldı. Son üç maçı baz alarak yapacağımız analizde, ortaya çıkan en büyük sıkıntının yıldız oyuncularımızın sezona kötü başlamalarıdır. DİNÇEL hocanın da hem bu yıldız oyuncuları kazanma hem de maçı kazanma düşüncesinin bir arada yürütme tercihinin takıma zarar vermesi olarak gördüğümüzü söyleyebiliriz. Beykan- Cengizhan- Bahattin üçlüsünün bu performansları ile çok yetersiz kaldıklarını net görüyoruz. 3. Lig için çok deneyimli bir teknik sorumlu olan Selahattin DİNÇEL, fizik mücadelesinin çok ön plana çıkacağını tahmin ediyordur diye varsayıyoruz.

   Beykan ve Cengizhan’ın fizik olarak mücadele anlamında yetersiz kalmaları kanatları kullanamamamızın en büyük sebebi ve Bahattin’inin yeterli desteği alamaması ile birlikte pozisyonlara girememesini beraberinde getiriyor. Fizik olarak yetersiz oyuncuların sahada olması, takımımızın rakiplerine oranla güçsüz kalmasına sebep oluyor. Bu sebepledir ki Turgutluspor karşısında Cengizhan yedek bekledi. Pazar Spor maçından sonra, Cengizhan ya da Beykan’ın yedek bekleyeceğini de öngörmüştük açıkçası. Ayrıca Pazar Spor maçında Cengizhan-Beykan-Ahmet Ertuğrul üçlüsü performansları ile yenilginin en büyük sebebi olmuşlardır. Kontenjandan dolayı tercih edilen Ahmet Ertuğrul’un yediğimiz goldeki kademe hatası profesyonel bir oyuncuya hiç yakışmadı. Yeteneklerini çok beğendiğim Ahmet’in kısa olsa da Altınordu deneyiminde bu tarz eğitimleri almış olacağını düşünüyorum. Duran topta rakibi marke etme şekli çok acemiceydi. Yenik duruma düştükten sonra takımın yıldız oyuncularının reaksiyon gösterememeleri bizleri asıl üzen detay oldu.

   Bütün bu sebeplerden dolayıdır ki; Selahattin DİNÇEL, Soner ve Burhan ile daha dinamik bir takım kurarak deplasmanda puan ya da puanlar aradı. Ayrıca Hasan Ekici’yi kontenjanda kullanarak Fatih’i asıl mevkisinde oynattı. Hocamızın tercihlerini doğru bulmakla birlikte, sonraki maçlarda daha iyi bir Elazığspor izleyeceğimizden eminim. Kalede ve savunmada sıkıntılarımızın olmadığını net görüyoruz. Berşan’ın tam bir sağ bek performansı, stoperlerimizin iyi oyunculardan seçildiği şimdilik artı taraflarımız. Ayrıca Hasan Ekici’nin takım için çok önemli bir oyuncu olacağını görüyorum. Alt yapı kökenli bir oyuncu oynatma zorunluluğu, zorunluluk olarak kalmamalı diye düşünüyorum. Hasan iyi bir oyuncu ve özel ilgilenilmeli. Hasan’ı kazanan bir hoca kontenjanı lehine çevirmiş olacaktır.

   Orta sahada bol rekabetin olacağı çok net. Mikail, Soner, Burhan, Yağızcan, Mesut iyi oyuncular ancak ofansif anlamda Beykan ve Cengizhan ile uyum içerisinde değiller. Geçen senenin yıldızı Çağrı’nın mutlaka ama mutlaka kazanılması gerektiğini düşünüyorum. Oyunu iki yönlü oynayabilen dinamik bir oyuncu olan Çağrı, DİNÇEL Hocanın bu zor zamanlarında kullanması gereken bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Yetersiz kalan Beykan’ın alternatifi olabilecek aklımıza gelen ilk oyuncu Çağrı Yağız!

   Bir diğer husus da takımın kazanma arzusu! Zira bu üç maçta da bu isteği, arzuyu maalesef göremedik. Batman maçında istekli arzulu bir Elazığspor maçı kazanmaya çok yakın olacaktır. Cefakâr taraftarımız şunu istemektedir; zemin güzel, stat yeni, sürekli baskı yapan, oyunu rakip sahaya yığan, sağlı sollu ataklar ile rakibi bunaltan bir Elazığspor izlemek. Batman maçında Elazığspor’umuzun bu seçenekten başka bir şansının olamayacağını düşünüyorum.